Την αντίδραση του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, προκάλεσε η άφιξη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης του πλοίου Superfast XI, στο οποίο θα φιλοξενηθούν αστυνομικοί που μετακινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο, για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Απόστολος Παλακίδης, «η μη διαμονή των αστυνομικών δυνάμεων σε ξενοδοχεία της Θράκης στερεί τη δυνατότητα των επαγγελματιών του κλάδου των ξενοδοχείων να συνδράμουν από το μετερίζι τους, με τις υποδομές και τη φιλοξενία τους, σ’ αυτή τη γιγάντια προσπάθεια που επιτελείται». Στη βάση αυτή ο Σύνδεσμος προχώρησε στην αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας, «σε μία προσπάθεια ανάσχεσης της εν λόγω απόφασης, με αποδέκτες τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, καθώς και στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρεται ότι «η παρουσία των στελεχών Σωμάτων Ασφαλείας που καταφθάνουν απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας δημιουργεί υψηλές απαιτήσεις σε αριθμό δωματίων για τη διαμονή τους και την εξασφάλιση λοιπών χώρων πολλαπλής εξυπηρέτησης. Τα ξενοδοχεία του Έβρου και της Θράκης, διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές καθώς το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό που απαιτούνται για την ασφαλή ολοκληρωμένη και αξιοπρεπή διαμονή των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή μας… Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πράγματι δημιούργησε χαμηλές διαθεσιμότητες στα ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα της περιοχής. Ωστόσο το δεδομένο αυτό έχει αλλάξει από σήμερα 2/2/2020 και πλέον τα καταλύματα της περιοχής μπορούν να διαθέσουν δωμάτια για τη φιλοξενία των προαναφερομένων στελεχών… Προτείνουμε τη διαμονή των ως άνω στελεχών στα διαθέσιμα δωμάτια των ξενοδοχειακών μονάδων του Έβρου και της Θράκης και την ενεργοποίηση της εναλλακτικής λύσης του κρουαζιερόπλοιου, μόνον εφ’ όσον εξαντληθούν οι διαθέσιμες κλίνες. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα στους ξενοδόχους της Θράκης και στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια και στην ολοκληρωμένη φιλοξενία και φροντίδα των φρουρών των συνόρων μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης