Αντάρτικο από Εμπορικούς Συλλόγους για τη λειτουργία τις Κυριακές

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021, 15:38
Αντάρτικο από Εμπορικούς Συλλόγους για τη λειτουργία τις Κυριακές

Κάθετα αντίθετους βρίσκει τους Εμπορικούς Συλλόγους του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ ειδικά για μεθαύριο, στις 23 Μαΐου μπορούν να είναι ανοιχτά όσοι έμποροι το επιθυμούν.

Με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει να μην ανοίξουν οι εμπορικές επιχειρήσεις την ερχόμενη Κυριακή και καλεί τους εμπόρους και τους καταναλωτές να σεβαστούν την αργία της Κυριακής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, για αυτή την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων δεν έλαβε ποτέ ενημέρωση και δεν υπήρξε ποτέ σύμφωνη γνώμη από τους εκπροσώπους του εμπορίου στη χώρα.

Σημειώνει δε πως «οι εμπορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έχουν δώσει επανειλημμένα ηχηρά μηνύματα στο παρελθόν ότι δεν επιθυμούν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της κυριακάτικης αργίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, ο οποίος, στη δική του ανακοίνωση, αναφέρει πως «η εμπειρία από τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 16 Μαΐου επιβεβαίωσε την άποψή ότι  πρόκειται για ένα μέτρο που δεν βοηθά ουσιαστικά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, απορροφά τον τζίρο των προηγούμενων και επόμενων ημερών, εξυπηρετεί συμφέροντα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και malls, μεταφέροντας τζίρο και κατανάλωση σε συγκεκριμένες περιοχές και αυξάνει το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά υποστηρίζει πως οι εικόνες συνωστισμού καταναλωτών, που καταγράφηκαν την προηγούμενη Κυριακή, ήταν έξω από συγκεκριμένα καταστήματα, χωρίς να τηρούν, όπως λέει, όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, όπως είναι οι αποστάσεις.

Και καταλήγει στην ανακοίνωσή του, αναφέροντας πως είναι υπέρ της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις 8 θεσμοθετημένες Κυριακές, όμως είναι αντίθετος σε κάθε σχέδιο ή σενάριο πλήρους απελευθέρωσης της κυριακάτικης αργίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021, 15:49