Στις 163 μονάδες ανήλθε το τρίτο τρίμηνο του 2018 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index), έναντι 159 το προηγούμενο τρίμηνο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η άνοδος του δείκτη αποτυπώνει την επαναφορά της αισιοδοξίας μεταξύ των CEOs, σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, που έχει ήδη εκφραστεί τα προηγούμενα τρίμηνα. Παράλληλα οι CEOs εκφράζουν τους σταθερή προσήλωση τους στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά κατηγορία μεγέθους δείχνει άνοδο του δείκτη στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και οριακή πτώση κατά μία μονάδα στις μεγάλες και πολύ μεγάλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης (ΕΑΣΕ-CEO Current status Index) σημείωσε άνοδο και διαμορφώθηκε στις 156 μονάδες έναντι 153 το προηγούμενο τρίμηνο.

Παρόμοια και ο δείκτης προσδοκιών (ΕΑΣΕ-CEO Expectation Index) παρουσίασε αύξηση στις 170 μονάδες έναντι 165 του προηγούμενου τριμήνου.

Ο Πρόεδρος ΔΣ ΕΑΣΕ και Διευθύνων Σύμβουλος XEROX HELLAS, Βασίλης Ραμπάτ, δήλωσε σχετικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στο τρίτο τρίμηνο του 2018 επανήλθε σε ανοδική πορεία και βελτιώθηκε στις 163 μονάδες έναντι 159 του προηγούμενου τριμήνου.

Η εξέλιξη του δείκτη μετά από το προηγούμενο πτωτικό τρίμηνο επαναφέρει τη σχετική αισιοδοξία των CEOs για την οικονομία αλλά με αρκετές επιφυλάξεις, καθώς όπως επισημαίνουν, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στους πιθανούς κινδύνους κατά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι έξι στους δέκα CEOs υποστηρίζουν ότι μια πιθανή επιμήκυνση της προεκλογικής περιόδου θα έχει αρνητική επίδραση στις επενδύσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης