Οι ελβετικές εταιρείες κατασκευής ρολογιών αναμένουν ότι οι επιπτώσεις από την πανδημία θα έχουν μόνιμο αντίκτυπο στη ζήτηση για ρολόγια, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει περικοπές θέσεων εργασίας αργότερα στο έτος, ανέφεραν εκπρόσωποι του κλάδου στο Reuters.

Οι ελβετικές εξαγωγές ρολογιών υποχώρησαν 68% τον Μάιο, καθώς το κλείσιμο καταστημάτων εξαιτίας του κορωνοϊού οδήγησε σε κατάρρευση των πωλήσεων στις μεγάλες αγορές, μαζί με την επίδραση των διαδηλώσεων σε ΗΠΑ και Χονγκ Κονγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελβετική ομοσπονδία ρολογιών περιέγραψε τον Μάιο ως «τον δεύτερο μήνα της οιονεί παράλυσης» σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

Οι εξαγωγές τον Απρίλιο μειώθηκαν κατά 81%.

Ο Francois-Henry Bennahmias, διευθύνων σύμβουλος της Audemars Piguet, δήλωσε πως «δεν είναι πως κανένας δεν θέλει να αγοράζει ρολόγια πια, αλλά στη μετά τον κορωνοϊό εποχή πολλοί άνθρωποι θα καταναλώνουν λιγότερα, θα είναι πιο επιλεκτικοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δήλωσε στο Reuters ότι περισσότερο ανησυχεί για τις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά της Audemars.

Ο Bennahmias δήλωσε πως ανέμενε οι πωλήσεις γενικότερα να μειωθούν κατά 25% φέτος, χαμηλότερα από τα 1 δισ. φράγκα (840 εκατ. στερλίνες) που ανακοίνωσε το προηγούμενο έτος.

Από την πλευρά του, ο Joris Engisch, υπεύθυνος της εταιρείας Singer, δήλωσε πως ο κλάδος μόλις άρχισε να αισθάνεται τις επιπτώσεις. «Τα μισά ρολόγια που πουλάμε προορίζονται για Κινέζους πελάτες και δεν θα αρχίσουν να ταξιδεύουν κάποια στιγμή σύντομα» δήλωσε.

«Δεν είχαμε ούτε μια νέα παραγγελία στους τρεις μήνες. Θα πρέπει να κλείσουμε εντελώς για αρκετές εβδομάδες αυτό το καλοκαίρι» υπογράμμισε προσθέτοντας ότι οι μικρότερες εταιρείες με χαμηλότερα περιθώρια θα δυσκολευτούν ακόμα περισσότερο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης