Την «ισχυρή» οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης, με «θετικές προοπτικές», υπογράμμισε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας παράλληλα τον κίνδυνο της πανδημίας και του πληθωρισμού.

«Δεν έχουμε βγει ακόμα από την πανδημία και ο πληθωρισμός, λόγω της ανόδου στις τιμές της ενέργειας, δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει», είπε ο Π. Τζεντιλόνι. «Το βασικό σενάριο παραμένει θετικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μία πλευρά η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει ενθαρρυντικά, αλλά την ίδια στιγμή γνωρίζουμε τους κινδύνους και δεν πρέπει να τους παραβλέψουμε», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι σε λίγες μέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις οικονομικές της προβλέψεις.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, που ξεκινάει σήμερα στο Eurogroup, o Επίτροπος Οικονομίας, τόνισε δύο βασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν: την ανάγκη για μεγάλες δημόσιες επενδύσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετάβαση στην πράσινη οικονομία και το επίπεδο του δημόσιου χρέους.

«Το επίπεδο του δημόσιου χρέους έχει αυξηθεί πολύ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η μείωσή του πρέπει να έχει «ρεαλιστικούς ρυθμούς» ανάλογη με την ανάπτυξη», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα πρέπει να αναμένουμε μια γρήγορη απάντηση σε αυτά τα θέματα, καθώς σήμερα είναι η αρχή των συζητήσεων με προοπτική η Επιτροπή να παρουσιάσει τις προτάσεις της μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης