Έως και τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ReGeneration Academy for Food Innovation.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», του οποίου ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα έως 29 ετών, απόφοιτοι σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (γεωτεχνικών σχολών, χημείας, χημικών μηχανικών και άλλων πτυχιούχων σχετικών με τον κλάδο των τροφίμων), με 0-3 χρόνια εργασιακής εμπειρίας και ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες.

Στόχος είναι η ενίσχυση της εξειδίκευσης νέων επιστημόνων με εφόδια που κάνοντάς τους ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, προκειμένου να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέσεις σε τομείς σχετικούς με την επιστήμη της τεχνολογίας τροφίμων.

Η διάρκεια εκπαίδευσης ανέρχεται σε 75 ώρες και θα υλοποιηθεί ταυτόχρονα σε Αθήνα (25 θέσεις) και Θεσσαλονίκη (15 θέσεις) σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ένα εξειδικευμένο, βιωματικό εκπαιδευτικό τριήμερο που θα πραγματοποιηθεί στη Βαμβακού Λακωνίας, με τη συνεργασία της ομάδας Vamvakou Revival, που υλοποιεί την πρωτοβουλία Αναβίωσης της Βαμβακούς με την οικονομική και ηθική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία, στους εκπαιδευόμενους θα προσφερθεί αμειβόμενη απασχόληση, τουλάχιστον έξι μηνών, σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα, 32 ώρες εκπαίδευσης με έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ και πρόγραμμα mentoring με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς.

Μερικές από τις θεματικές του προγράμματος είναι: παγκόσμιο σύστημα διατροφής και τάσεις, διαχείριση ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, ανάπτυξη νέων προϊόντων, διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία στον τομέα των τροφίμων και της εμπορίας τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης