Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών υποχώρησαν το πρώτο τρίμηνο του έτους οι συμφωνίες στον τομέα των υποδομών. Aν και πρόκειται για έναν κλάδο, στον οποίο έχουν εισρεύσει πολύτιμα κεφάλαια το τελευταίο διάστημα, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί, καθώς οι τιμές του ενεργητικού έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ εμπόδιο στέκεται και το αυξανόμενο πολιτικό ρίσκο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Preqin το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου είχαμε περίπου 500 deals υποδομών αξίας 58,9 δισ. δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσό από το πρώτο τρίμηνο του 2014, όταν είχαμε deals αξίας 56,4 δισ. δολαρίων. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στα οχτώ από τα 12 προηγούμενα τρίμηνα, η αξία των συμφωνιών στον χώρο είχε υπερβεί τα 100 δισ. δολάρια.

Όπως σχολίαζαν αναλυτές στους Financial Times, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, θέλοντας να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο γεωπολιτικό πεδίο, όπου το θερμόμετρο ανεβαίνει συνεχώς.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είχε προειδποιήσει ότι απειλείται η ευημερία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιτίας των πολύ χαμηλών δαπανών για έργα υποδομών.
Οι κρατικές επενδύσεις στον τομέα πέρυσι είχαν υποχωρήσει σε χαμηλά 20 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: Financial Times

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης