Οι δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια παγκοσμίως πιθανότατα θα εκτιναχθούν περισσότερο από 37% το επόμενο έτος σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, αλλά η συνήθως επικερδής βιομηχανία δεν θα ανακάμψει πλήρως μέχρι το 2024, σύμφωνα με νέα πρόβλεψη του κλάδου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Η αύξηση των κρουσμάτων Covid και οι νέες μεταλλάξεις, τα άνισα ποσοστά εμβολιασμού και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας βλάπτουν τη φετινή ανάκαμψη, σύμφωνα με τη νέα πρόβλεψη της Global Business Travel Association.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια φέτος πιθανότατα θα αυξηθούν κατά 14% από το 2020 στα 754 δισεκατομμύρια δολάρια, πιο αργά από την αύξηση 21% σε ετήσια βάση που προέβλεπε τον Φεβρουάριο.

Ο ρυθμός ανάκαμψης είναι ζωτικής σημασίας για τις μεγάλες παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες που αγωνίζονται να επιστρέψουν στην κερδοφορία τους, καθώς και για τις αλυσίδες ξενοδοχείων και τα εστιατόρια που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε επαγγελματίες ταξιδιώτες.

Αυτοί οι πελάτες είναι συχνά πιο πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με τους παραθεριστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παγκόσμιες δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια μειώθηκαν κατά 54% στα 661 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 από 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

Η Κίνα και οι ΗΠΑ αναμένεται να οδηγήσουν την αύξηση των δαπανών για επαγγελματικά ταξίδια φέτος με αύξηση περίπου 30% η κάθε μία, σύμφωνα με την έκθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης