Ανακάμπτει μερικώς το Bitcoin, μετά τη “βουτιά” που σημείωσε τη Δευτέρα και η οποία προβλημάτισε τους επενδυτές για την πραγματική αξία του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο.

Το ψηφιακό νόμισμα σημειώνει άνοδο 4,9%, στα 35.616 δολάρια, μετά τη χθεσινή απώλεια του 11% της αξίας του. Στην τελευταία «ανατάραξη» μιας μεταβλητότητας που θυμίζει… roller-coaster, το Bitcoin θύμισε προηγούμενους κύκλους εκτίναξης και στη συνέχεια βαθιάς πτώσης, με βασική τη «φούσκα» του 2017 και έχει οδηγήσει τους επενδυτές σε συζητήσεις για το εάν πρόκειται απλώς για διόρθωση ή για το τέλος του τελευταίου bull run για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θεωρούμε ότι ένα μικρό βήμα προς τα πίσω είναι υγιές» αναφέρει ο David Grider, επικεφαλής ψηφιακής στρατηγικής στη Fundstrat Global Advisors, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει ότι η τελευταία κίνηση της τιμής του Bitcoin δείχνει ότι το τελευταίο έχει «πιάσει ταβάνι».

Επενδυτές που επένδυσαν στο ψηφιακό νόμισμα προ ενός έτους «κάθονται» ακόμη πάνω σε κέρδη που ξεπερνούν το 300%. Στο ράλι έχουν συμβάλει από Bitcoin funds και «κυνηγούς» του momentum στις αγορές μέχρι δισεκατομμυριούχοι, τυχοδιώκτες traders, εταιρείες ή ακόμη και θεσμικοί επενδυτές, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Δύσκολη εξίσωση αποδεικνύεται και η εξήγηση της πτώσης του 26% του τελευταίου διημέρου, με ορισμένους να την εξηγούν μέσω της ανόδου του δολαρίου και της αύξησης της απόδοσης των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι μικροεπενδυτές προχωρούν σε profit taking» αναφέρει ο Ryan Rabaglia, επικεφαλής του τομέα trading της OSL σε παγκόσμια κλίμακα. «Η υψηλή μεταβλητότητα συνυφαίνεται συχνά με μια υψηλή συμμετοχή των μικροεπενδυτών» προσθέτει.

Την ίδια στιγμή, ο κόσμος παραμένει «γεμάτος» πακέτα νομισματικής και δημοσιονομικής τόνωσης, μέρος των οποίων είναι πιθανό να κατευθύνεται και σε assets όπως τα κρυπτονομίσματα.

Οι «πιστοί» του Bitcoin συνεχίζουν να «προμοτάρουν» το ψηφιακό νόμισμα ως πυλώνα ενάντια στον κίνδυνο του πληθωρισμού και της απώλειας αξίας των κλασικών νομισμάτων.

Σε ορισμένες προβλέψεις, η τιμή του bitcoin μακροπρόθεσμα υπολογίζεται ότι θα μπορούσε να φθάσει τις 146.000 έως και τις 400.000 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης