Η επιβολή επιπρόσθετων δασμών στα αυτοκίνητα, στα ανταλλακτικά τους και σ’ άλλα συναφή είδη που εισάγονται στην Αμερική από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αποφευχθεί μέσω νέων διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος στην εφημερίδα «Financial Times».

«Μία [επιλογή] θα ήταν να πω “δεν πρόκειται να κάνω τίποτα”, μια δεύτερη θα ήταν να επιβάλω [επιπρόσθετους] δασμούς σε κάποια ή σε όλες [τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.]… η τρίτη θα μπορούσε να είναι μια διαπραγμάτευση κάποιας μορφής» επεσήμανε ο Ρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη βρετανική οικονομική εφημερίδα και η οποία δημοσιεύεται σήμερα. Αναφερόταν στις επιλογές που θα προτείνει να εξετάσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, όσον αφορά στις συνομιλίες με την Κίνα με σκοπό να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, ο Ρος είπε πως το Πεκίνο εφαρμόζει «με καλή πίστη» τις δεσμεύσεις που ανέλαβε τον Οκτώβριο να προχωρήσει σε μεγάλες αγορές αγροδιατροφικών προϊόντων αμερικανικής προέλευσης.

Ακόμη, καθώς η γενική άδεια την οποία έχει δώσει η κυβέρνηση Τραμπ σε αμερικανικές εταιρείες να προμηθεύουν τη Huawei οδεύει να λήξει τον Νοέμβριο, ο Ρος είπε στην εφημερίδα ότι η προθεσμία αυτή δεν είναι ανελαστική και ενδέχεται να δοθεί παράταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης