«Η κυβέρνηση κάνει μία εντελώς αβάσιμη πρόβλεψη για ανάπτυξη 7,5% το 2021,την ώρα που η πρόβλεψη για ανάπτυξη στην Ε.Ε. είναι 5,8%. Δεν πρόκειται για απλή αισιοδοξία, αλλά για ανεδαφικές προβλέψεις που θα δημιουργήσουν τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα» δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στο «Κόκκινο 105,5».

«Από τα τέλη του 2019, πολύ πριν τον κορωνοϊό, η ΝΔ είχε φέρει την οικονομία σε τροχιά ύφεσης και αυτό καταγράφεται στον προϋπολογισμό», κάτι που «χρεώνεται αποκλειστικά ο κ. Μητσοτάκης», ο οποίος στη συνέχεια «δεν έλαβε μέτρα τη στιγμή και στην κατεύθυνση που έπρεπε εν μέσω πανδημίας, όχι από ανεπάρκεια αλλά από σχέδιο», το οποίο είναι η «αναδιάρθρωση της αγοράς εις βάρος των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «οι δαπάνες που η κυβέρνηση προβλέπει το 2021, για τη στήριξη της υγείας και της παιδείας, των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων, είναι πάρα πολύ χαμηλές», επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι «φέτος έχουν δώσει ψίχουλα, τα περίφημα 24 δισ. του κ. Μητσοτάκη είναι μία αστειότητα. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου είχαν δώσει μόλις 4,6 δισ. στην πραγματική οικονομία. Και ενώ αυτή η πολιτική οδηγεί την κοινωνία σε διάλυση, επιμένουν σε αυτή και μάλιστα το 2021 με ακόμη λιγότερες δαπάνες».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημείωσε ακόμη ότι «ο προϋπολογισμός της ΝΔ περιλαμβάνει πολύ μεγάλη αύξηση στα έσοδα τους κράτους από φόρους, 5 δισ. πάνω στους φόρους που θα καταβάλουν οι πολίτες το 2021 σε σχέση με φέτος. Επιβαρύνουν πάρα πολύ τα νοικοκυριά, δεν τους δίνουν καμία ρύθμιση, και θα βρεθούν με σωρευμένο χρέος».

Τόνισε επίσης ότι «η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα για να συγκρατήσει την ύφεση, αν και είχε τη δυνατότητα. Λένε ότι ακολουθούν συνετή πολιτική και κρατάνε λεφτά, αλλά κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Με την πολιτική τους διαλύουν το ΑΕΠ και εκτοξεύουν το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Οδηγούν De jure ή De facto σε μνημόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «η κοινωνία έχει αρχίσει και κινείται, παρότι βρίσκεται σε μία κατάσταση τεράστιας αβεβαιότητας και ανασφάλειας, παρότι ο κ. Μητσοτάκης κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες και τους λέει εσείς φταίτε, παρά την ακραία προπαγάνδα από τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης που τροφοδοτούνται από τον κ. Πέτσα με απευθείας αναθέσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης