Για 4 με 5 σημεία που έχουν πρόβλημα έκανε λόγο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα.

Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε και ευχαριστημένος αφενός από τη στάση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην οποία «βλέπει προδιαθέσεις» αλλά και αφετέρου από την πρόοδο που καταγράφεται σε θέματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις για τα οποία ο ίδιος το προηγούμενο διάστημα έβλεπε ότι «υπήρχαν πολλά ζητήματα” για τα οποία πλέον -όπως ανέφερε- έχει “μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιθέτως άφησε να φανεί ότι υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα στο θέμα της Εγνατίας, στο οποίο αναφέρθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης με έντονες αιχμές για καθυστερήσεις προς το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν στις 3.30 μμ μετά από διαδοχικές συναντήσεις που ξεκίνησαν στις 10πμ και αφορούσαν τις ιδιωτικοποιήσεις, την αγορά ενέργειας αλλά και τη συνολική αποτίμηση της κατάστασης.

Νέα ολοήμερη διαπραγμάτευση έχει προγραμματιστεί για αύριο με το προσωρινό σχέδιο να περιλαμβάνει διαδοχικά ραντεβού παρουσία του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου για τους φόρους, τα δημοσιονομικά μεγέθη, την υγεία, το δημόσιο και τον τραπεζικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το περιεχόμενο του αυριανού δημοσιονομικού ραντεβού ο ίδιος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι κάθε τέτοια συνάντηση αφορά το που συγκλίνουν και που αποκλίνουν οι πλευρές.

Θα δούμε τα στοιχεία, τις νέες προβλέψεις και το πόσο κοντά είμαστε για να φτάσουμε στους στόχους. Αν υπάρχουν κάπου επιπτώσεις και προβλήματα.

Σημειώνεται ότι αύριο θα τεθεί και το θέμα των αντικειμενικών το οποίο φέρεται, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, να βρίσκεται σε καλό δρόμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης