Θετική ήταν η εικόνα για τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους περισσότερους κλάδους του τομέα υπηρεσιών το τέταρτο τρίμηνο του 2017.
Όπως προκύπτει από στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δημοσιεύθηκαν σήμερα, οι περισσότεροι κλάδοι είδαν τις πωλήσεις τους να ενισχύονται το συγκεκριμένο διάστημα.

Αναλυτικότερα, τη μεγαλύτερη αύξηση (+12,4%) τους τελευταίους μήνες του περασμένου έτους παρουσίασε ο τζίρος διοικητικών δραστηριοτήτων γραφείου, γραμματειακής υποστήριξης και παροχής άλλων υπηρεσιών υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα θετική και η επίδοση του κλάδου διαφήμισης και έρευνας αγοράς, με τον τζίρο αυξημένο κατά 11%.

Άνοδο 9% είχαν οι επιστημονικές, τεχνικές και άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες, ενώ αύξηση 7,9% παρουσίασε και ο τζίρος των δραστηριοτήτων απασχόλησης.

Οι πωλήσεις νομικών και λογιστικών υπηρεσιών ήταν αυξημένες κατά 6,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ εκείνες των ταχυδρομικών και ταχυμεταφορικών υπηρεσιών ενισχύθηκαν κατά 3,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνοδο έστω και μικρή είχε επίσης ο τζίρος υπηρεσιών παροχής πληροφόρησης (1,5%), προστασίας και έρευνας (0,7%) και τηλεπικοινωνιών (0,3%)/

Από την άλλη αντιμέτωποι με πτώση του τζίρου της ήρθαν οι κλάδοι παροχής υπηρεσιών σε κτίρια και εξωτερικούς χώρους, υπηρεσιών καθαριότητας, παροχής συμβουλών, αρχιτεκτονικών δραστηριοτήτων και εκδοτικών δραστηριοτήτων.

naftemporiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης