Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2018 χάρη στην αυξανόμενη αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το δεύτερο εξάμηνο του έτους στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Το ινστιτούτο Ifo ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που καταρτίζει αυξήθηκε στις 101,8 από τις 99,2 μονάδες τον Μάιο. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 100,6 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η γερμανική οικονομία αποτινάσσει την κρίση του κορωνοϊού» ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος του Ifo Κλέμενς Φούεστ.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε χθες ότι η Γερμανία είναι στο μεταίχμιο μιας ισχυρής οικονομικής ανοδικής πορείας, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν έδωσε στο υπουργικό συμβούλιο μια πολύ θετική αξιολόγηση για τις οικονομικές προοπτικές.

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη νωρίτερα αυτό τον μήνα και τώρα αναμένει η οικονομία να φτάσει στα προ της πανδημίας επίπεδα ίσως και το επόμενο τρίμηνο και να αναπτυχθεί με ρυθμό 3,7% φέτος και 5,2% τον επόμενο χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γερμανικές αρχές έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς της COVID-19 ύστερα από τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και την αύξηση των εμβολιασμών.

Ο Τόμας Γκίτζελ, οικονομολόγος στον όμιλο VP Bank, είπε ότι η οικονομία είναι «αυτή τη στιγμή σε εξαιρετική κατάσταση». «Ωστόσο η πανδημία δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως ως οικονομικό εμπόδιο. Η παραλλαγή Δέλτα ανησυχεί όχι μόνο τους ιολόγους αλλά και τους οικονομολόγους» πρόσθεσε.

Το ποσοστό των κρουσμάτων COVID-19 που οφείλονται στο περισσότερο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού έχει διπλασιαστεί στη Γερμανία σε μία εβδομάδα και πιθανόν να κερδίσει έδαφος έναντι άλλων παραλλαγών, όπως ανακοίνωσε χθες το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης