«Πρέπει οι δημόσιοι υπάλληλοι να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός τους έχει δώσει εντολή για να στηρίξουν την αναπτυξιακή διαδικασία», είπε ο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην 6η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Ο ίδιος ανέφερε πως σε επόμενα νομοσχέδια αναμένεται να ενταχθούν ρυθμίσεις που θα προβλέπουν διοικητικές κυρώσεις (έως και τρεις μήνες αργία που προβλέπεται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο) αλλά και διώξεις στα αστικά δικαστήρια για δημόσιους υπάλληλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να αλλάξουμε την κουλτούρα στο δημόσιο και το κράτος να δουλεύει υπέρ των επενδύσεων. Το κράτος πρέπει να γίνει φιλικό στις επενδύσεις», είπε ο υπουργός. Σημείωσε πως «σε σχέση με την πορεία του ΑΕΠ εφέτος θα ξεπεράσει η αύξηση το 2%, το 2020 το 3% αλλά το 2021 ο στόχος του 3% είναι εφικτός».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Creta Farms είπε:

«Θα μπορούσα να απέχω αλλά μην ξεχνάτε ότι είναι η μοναδική εταιρεία που είχε πάρει χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ, έλαβε εκατοντάδες εκατομμύρια δάνεια, ενώ είχε και μια σειρά πατέντες σε θυγατρική στην Κύπρο. Θα μπορούσε η εταιρεία να καταρρεύσει και να μην υπάρχει τίποτα προς αξιοποίηση. Τώρα οι μετοχές πέρασαν στις τράπεζες και πλέον υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον για να μπει στρατηγικός επενδυτής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κατάσταση στη ΔΕΗ, ανέφερε πως η σημερινή Κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα, βρέθηκαν τα αναγκαία κεφάλαια για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της και τώρα προχωρά η αναδιάρθρωσή της.

Για την COSCO, είπε πως αποτελεί επιτυχημένο παράδειγμα η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Επανέλαβε πως η κυβέρνηση είναι υπέρ της επένδυσης, ωστόσο δεν παρέλειψε να σημειώσει πως υπάρχουν ανησυχίες πανευρωπαϊκά για τη διευρυνόμενη διείσδυση των Κινέζων στην Ευρώπη.

«Θέλουμε να υπάρχει ισορροπία. Δεν θέλουμε η χώρα να γίνει όλη κινέζικη», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε «η Ελλάδα έχει κάνει προ πολλών δεκαετιών επιλογή στρατοπέδου. Είμαστε με τη Δύση. Άρα μας ενδιαφέρουν να έρθουν αμερικανικές επενδύσεις». Για συμπληρώσει «αν δεν έρθει άλλος και έρθει μόνο ο Κινέζος, θα τα πάρει ο Κινέζος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης