Άνοδο κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, εξέλιξη που πιθανότατα αντανακλά την ιδιαιτερότητα της περιόδου με τις προσωρινές προσλήψεις λόγω της εορταστικής περιόδου, παραμένοντας ωστόσο κοντά το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 52 ετών.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 18.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 206.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν μειωθεί στις 188.000 αρχικές αιτήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, αύξηση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, οδηγούμενη από τη βελτίωση που κατέγραψαν οι κλάδοι της μεταποίησης και των ορυχείων, όπου περιλαμβάνεται και η παραγωγή πετρελαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve. Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,5% τον προηγούμενο μήνα.

Στο μεταξύ, πτώση μεγαλύτερη της αναμενόμενης κατέγραψε τον Δεκέμβριο η μεταποιητική δραστηριότητα στη Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η Federal Reserve of Philadelphia.

Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της Fed Philadelphia υποχώρησε στις 15,4 μονάδες τον Δεκέμβριο, από τις 39 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Παρότι οποιαδήποτε ένδειξη άνω του μηδενός καταδεικνύει βελτίωση των συνθηκών, η σημαντική πτώση του δείκτη υποδηλώνει ένα «φρενάρισμα» της μεταποιητικής δραστηριότητας στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, σε υψηλό οκτώ μηνών διαμορφώθηκαν οι ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, εν μέσω της οξείας έλλειψης ακινήτων στην αγορά, παρότι οι υψηλότερες τιμές των πρώτων υλών και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού εξακολουθούν να αποτελούν τροχοπέδη για την αγορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης