Την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 22.00, ημέρα της 42ης επετείου της τούρκικης εισβολής στην Κύπρο, το OTE HISTORY φιλοξενεί σε Α’ τηλεοπτική προβολή το ντοκιμαντέρ «Για την Κύπρο», μια παραγωγή του Πολεμικού Μουσείου. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την πολυτάραχη ιστορία του νησιού από την αρχαιότητα ως την οθωμανική και βρετανική κατοχή, την απελευθέρωση και την τουρκική εισβολή στις 20 Ιουλίου του 1974.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα σπάνιο ντοκουμέντο του 1968 για την οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας στα μέσα του 20ού αιώνα θα φιλοξενήσει το ελληνικό κανάλι με ντοκιμαντέρ του ΟΤΕ TV, την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 21.00. Σε σκηνοθεσία Κώστα Γαζιάδη, το σπάνιο ντοκιμαντέρ από το ιστορικό αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Η Ελληνική Βιομηχανία, προβάλλεται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση και δίνει απαντήσεις για την εικόνα της ελληνικής βιομηχανίας τη δεκαετία του ’60.


Επίσης, το αφιέρωμα στην ενάλια αρχαιολογία συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα με το ντοκιμαντέρ Παυλοπέτρι: Η Πόλη κάτω από τα Κύματα για μία εντυπωσιακή αρχαία πόλη της Εποχής του Χαλκού που βρίσκεται βυθισμένη κοντά στο Παυλοπέτρι της Ελαφονήσου, η οποία ζωντανεύει με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας (Κυριακή 17 Ιουλίου στις 21.00).

Από το πρόγραμμα του OTE HISTORY ξεχωρίζουν ακόμη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Σε Α’ τηλεοπτική προβολή, το νέο ντοκιμαντέρ της σειράς Δείπνο με τον Πλάτωνα, που αυτή την εβδομάδα επισκέπτεται την Κω, τη γενέτειρα του Ιπποκράτη (Κυριακή 17/7, 19.00).

• Το ντοκιμαντέρ Πυθέας: O εξερευνητής αστρονόμος για τον αστρονόμο και μαθηματικό Πυθέα, που ταξίδεψε από την Μασσαλία στον Αρκτικό Κύκλο και αποτύπωσε τις εμπειρίες του σε δύο μη σωζόμενα συγγράμματα (Κυριακή 17/7, 22.00).

• Το ντοκιμαντέρ Κρυμμένοι θησαυροί: Ιστορία της Δράμας, Αρχαιολογικό Μουσείο μας ξεναγεί στην πόλη της Δράμας και στα εντυπωσιακά ευρήματα του αρχαιολογικού μουσείου της (Τρίτη 19/7, 21.00).

• Σε Α’ τηλεοπτική προβολή, το 4ο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ Στα Βήματα του Απόστολου Παύλου, «Στην περιοδεία στην Μακεδονία βοήθησέ με» -σε συμπαραγωγή OTE TV (Τετάρτη 20/7, 21.00).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης