Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 17:52
Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος

Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος, γνωστός και ως ΤΑΖ, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος από τις αρχές του μήνα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» σε σοβαρή κατάσταση με Covid-19 και σηψαιμία.

Η είδηση είχε γίνει γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, όπου ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος προχώρησε σε ανάρτηση κατά την οποία ανέφερε:

«Έγινε το Σάββατο και η δεύτερη εγχείρηση εκτομής και στο άλλο πόδι. Στην εντατική από κόβιντ διασωληνωμένος και με σοβαρότατη σηψαιμία λοιπόν».

Μάλιστα, πριν από περίπου έξι χρόνια ο δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει ότι τα τελευταία 11 χρόνια ήταν φορέας του HIV, σε μια προσπάθεια να σπάσει τα ταμπού πίσω από αυτόν τον ιό.

Είχε γράψει χαρακτηριστικά τότε: «Είμαι ο ΤΑΖ και μολονότι δεν με λες ακριβώς χαρούμενο άνθρωπο, θα διεκδικώ το δικαίωμα στη χαρά όποιου του έχει στερηθεί. Ακόμα και με μπουνιές. Απελευθέρωσα από μέσα μoυ μια φορτωμένη από άλλους ντροπή. Όχι για τη δική μου αυτοπροβολή από τη στιγμή που γνωρίζω και δεν με αφορά όμως καθ’ όλου το όποιο προσωπικό ή επαγγελματικό κόστος μπορεί να πληρώσω. Μου αρκεί να κοιμάμαι ήρεμα και να να κάνω σεξ χαμογελώντας. Το έκανα για τη ζωή των άλλων που για μένα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δική μου. Τον ομοίων μου και φοβισμένων, Δεν ζεις αν δεν αντιμετωπίζεις το κόστος της αλήθειας σου. Κι αν δεν τη χρησιμοποιείς για να βοηθήσεις άλλους, απλά έρπεσαι κι αλήθεια ποτέ δεν είχες…».

Την είδηση του θανάτου του έκαναν γνωστή με αναρτήσεις τους στο Facebook φίλοι και συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων ο κριτικός κινηματογράφου Άκης Καπράνος.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 18:17