Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 παρατείνεται η προθεσμία έκδοσης προκήρυξης για τη χορήγηση αδειών ραδιοφωνικών σταθμών και παρόχων ψηφιακής ευρυεκπομπής των τηλεοράσεων. Η ετήσια αυτή παράταση δίνεται με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή, καθώς η προθεσμία που είχε δοθεί λήγει στις 31 του τρέχοντος μηνός.

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, «γιατί υπήρξε καθυστέρηση και χρειάζεται αυτή η παράταση», η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Σοφία Βούλτεψη, η οποία εισηγήθηκε την τροπολογία, εξήγησε ότι τις άδειες δεν τις δίνει η κυβέρνηση, αλλά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, και υπέδειξε ως υπαίτιους «πάρα πολλούς μέσα σ’ αυτήν την Αίθουσα κι από τον ΣΥΡΙΖΑ» που παρεμποδίζουν τη λειτουργία του ΕΣΡ, μη δίνοντας, όπως σημείωσε, έγκριση για τοποθέτηση ενός νέου μέλους στη θέση του αποθανόντος Άρη Σταθάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού η κα Βούλτεψη ανέφερε πως απαιτείται «σχεδόν ομοφωνία» για την τοποθέτηση αυτή στη Διάσκεψη των Προέδρων, κάλεσε τους εκπρόσωπους των κομμάτων: «Επιτρέψτε, λοιπόν, να μπει ένας άνθρωπος, όποιος κι αν είναι αυτός για να λειτουργήσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης