Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας τις αυθαιρεσίες στα αθλητικά ΜΜΕ. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) καταγγέλλει για μία ακόμη φορά τις αντεργατικές ενέργειες της εργοδοσίας του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» σε βάρος των αθλητικών συντακτών του συγκροτήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Φώτης Μπόμπολας συνεχίζει τις απολύσεις, με τελευταίο κρούσμα τη συγχώνευση της αθλητικής εφημερίδας «Goal» και του αθλητικού τμήματος του «Έθνους», κάτι που θα οδηγήσει σε νέο πογκρόμ των συναδέλφων και θα σημάνει απώλειες πολλών θέσεων εργασίας.

Ο ΠΣΑΤ συμπαρίσταται πλήρως στους συναδέλφους του αθλητικού τμήματος του «Έθνους» και του «Goal» και τους καλεί να αντισταθούν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και να μην υποκύψουν στις νέες αντεργατικές πιέσεις που ασκεί ο κ. Φώτης Μπόμπολας.

Ζητά επίσης από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας να παρέμβει και να λάβει τα αναγκαία μέτρα εναντίον ενός εργοδότη που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει παραβιάσει κάθε έννοια νομιμότητας με τις εκατοντάδες απολύσεις και τις επαναλαμβανόμενες μειώσεις μισθών που έχει πραγματοποιήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα ο ΠΣΑΤ, συμπαρίσταται στις αποφάσεις που θα λάβει το Πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο (ΕΣΗΕΑ) για την αντιμετώπιση της κατάστασης στον «Πήγασο».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, τέλος καταγγέλλει τις απολύσεις των συναδέλφων από το αθλητικό τμήμα του της τηλεόρασης του Antenna.

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις, έρχονται να προστεθούν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας στη Θεσσαλονίκη και την εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» μετά το λουκέτο που επιχείρησε η εργοδοσία η οποία πλέον προχώρησε και σε αίτημα πτώχευσης της εταιρείας της.

Και στην περίπτωση αυτή, ο ΠΣΑΤ, αφενός συμπαρίσταται στους συναδέλφους και αφετέρου στηρίζει τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η ΕΣΗΕΜΘ όπως αυτές ανακοινώθηκαν σήμερα (17/6) στους εργαζόμενους της εφημερίδας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης