Ο ALPHA "σπάει" την απεργία της ΕΣΗΕΑ και μεταδίδει κανονικά πρόγραμμα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016, 14:41
Ο ALPHA "σπάει" την απεργία της ΕΣΗΕΑ και μεταδίδει κανονικά πρόγραμμα
Την απόφαση τους να απέχουν από την σημερινή απεργία, όπως αποφάσισαν συλλογικά για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι δημοσιογραφικές Ενώσεις, ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους:

Οι δημοσιογράφοι του Alpha, αποφασίσαμε κατά συντριπτική πλειοψηφία να μην ρίξουμε μαύρο στην ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της αυριανής 24ωρης απεργίας. Στο μαύρο δεν απαντάμε με μαύρο. Αυτές τις κρίσιμες ημέρες, η φωνή μας είναι το πιο ισχυρό όπλο μας. Ο Alpha, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι μια υγιής επιχείρηση χωρίς δάνεια, που μπήκε στην διαδικασία της δημοπρασίας, προσφέροντας 61 εκατομμύρια ευρώ και παρόλα αυτά δεν πήρε άδεια.

Η κυβέρνηση ωστόσο, δηλώνει αποφασισμένη να κλείσει τον πρώτο σε τηλεθέαση σταθμό, και μάλιστα εμπαίζει εκατοντάδες εργαζόμενους, λέγοντας ότι θα απολυθούν, αλλά να είναι ήσυχοι! Θα πάρουν επίδομα απασχόλησης. Καλούμε τα συνδικαλιστικά μας όργανα, να στηρίξουν με κάθε μέσο τον αγώνα μας, ώστε ο Alpha και οι υπόλοιποι σταθμοί που απειλούνται με λουκέτο, να μείνουν ανοιχτοί.

Καλούμε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση, να πάψει να ασχολείται με αριθμούς και να δείξει επιτέλους ότι ενδιαφέρεται για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Ο Alpha θα μεταδώσει αύριο απεργιακό δελτίο και θα καλύψει τις κινητοποιήσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε το σύνολο των συναδέλφων, δημοσιογράφων και τεχνικών που τάσσονται στο πλευρό μας και λένε όχι στο μαύρο.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016, 14:44