Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αθλητικών Συντακτών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκαν στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας από την Τρίτη 2 έως και την Πέμπτη 5 Ιουνίου. Στη Συνέλευση μετείχαν Σύνδεσμοι Αθλητικών Συντακτών από εννέα χώρες, Ελλάδα, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρουμανία και Σερβία.

Η Γενική Συνέλευση των Συνδέσμων Αθλητικών Συντακτών χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είχε έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Στη διάρκεια των εργασιών της παρουσιάστηκαν ιστορικά ντοκουμέντα, σύμφωνα με τα οποία, η πρώτη Ένωση των Αθλητικών Συντακτών των Βαλκανίων ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1931, στη διάρκεια των Βαλκανικών Αγώνων που διεξήχθησαν στην ελληνική πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, έγινε παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών από τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ Σωτήρη Τριανταφύλλου που εκπροσώπησε το Σύνδεσμο, ενώ ο πρόεδρος της AIPS Europe Γιάννης Δάρας που ήταν παρών στις εργασίες της Συνέλευσης, παρουσίασε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ένωσης των Ευρωπαίων Αθλητικών Συντακτών σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Οι εργασίες της Συνέλευσης έκλεισαν με τη διεξαγωγή ημερίδας για το ντόπινγκ, στην οποία ο πρόεδρος της AIPS Europe Γιάννης Δάρας ήταν εκ των ομιλητών.

Αποφασίστηκε ακόμη ομόφωνα στη ΓΣ η καθιέρωση βραβείων για τον καλύτερο αθλητή, αθλήτρια και ομάδα της χρονιάς των χωρών της που μετέχουν στην Ένωση Αθλητικών Συντακτών Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο ΠΣΑΤ αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ένωσης, ενώ μετέχει και στην πρώτη εκλεγμένη 5μελή Εκτελεστική Επιτροπή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης