Με την υπογραφή του γενικού γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης, Ιωάννη Παναγιωτακόπουλου συστήνεται επιτροπή με υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας για να κρίνουν την εκπομπή του Euronews στην ελληνική γλώσσα. Το θέμα κρατείται ανοικτό ενώ το Euronews δηλώνει αποφασισμένο να βγάλει τον Δεκέμβριο την ελληνική γλώσσα στο διεθνές δίκτυο.

Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση θα βάλει βέτο στην ελεύθερη μετάδοση του σήματος του Euronews όπως υποχρεούται ρητά από τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο του ευρωπαϊκού δημόσιου δικτύου. Για να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος θα πρέπει να εξεταστεί η πιθανή αποχώρηση της ΕΡΤ από το μετοχικό κεφάλαιο του Euronews! Έτσι εξηγείται και η δημιουργία ειδικής επιτροπής στη γενική γραμματεία και το έργο που έχει αναλάβει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιτροπή σύμφωνα με την απόφαση θα έχει ως έργο να αξιολογήσει τη συνεργασία της ΕΡΤ με την εταιρεία Euronews SA Ελλάς, «με γνώμονα την προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΡΤ ΑΕ και, κατ’ επέκταση, του Ελληνικού Δημοσίου». Στην εν λόγω επιτροπή μετέχουν οι Σοφία Ζάμπα, προϊσταμένη της διεύθυνσης εποπτείας εντύπων και επαγγελματικών οργανώσεων, η Αλεξία Καμπούρη, προϊσταμένη του τμήματος επαγγελματικών ενώσεων και πρακτορείων ειδήσεων, Παρασκευή Γιαννακάκου, προϊσταμένη της διοικητικής εποπτείας, Ευάγγελος Βαλμάς, προϊστάμενος του τμήματος εποπτείας και Παύλος Πάντσιος, συμβούλου επικοινωνίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης