Στην εκπομπή (Τρίτη 2/6/2016) «Καλημέρα Υδρογόνο» με τον εφευρέτη Πέτρο Ζωγράφο έγινε ανάλυση των ηλεκτροχημικών μεθόδων που μπορούν να εφαρμοστούν για τον έλεγχο της μόλυνσης του περιβάλλοντος καθώς και επίδειξη θερμοηλεκτρικού μετατροπέα μεγάλου βαθμού αποδόσεως ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία μέσω του οποίου τροφοδοτήθησαν διάφορα ηλεκτρικά φορτία.

Ο Πέτρος Ζωγράφος τόνισε ότι σήμερα έχουν αναπτυχθεί ειδικές ηλεκτροχημικές μέθοδοι και τεχνικές που επιτρέπουν την εύρεση της συγκεντρώσεως των ρύπων και του οξυγόνου ακόμη και σε καταπληκτικά μικρές συγκεντρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγωγημομετρία, η κουλομετρία η αμπερομετρία η ποτενσιομετρία και πεχαμετρία , η πολαρογραφία και η κυκλοβολταμετρία βρίσκουν τελευταία εκτενέστατη εφαρμογή στον έλεγχο της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Το όζον μπορεί να προσδιοριστεί έμμεσα με την αμπερομετρική τιτλοδότηση. Τα οξείδια του αζώτου μπορεί να προσδιοριστούν έμμεσα ποτεντσιομετρικώς.

Το διοξείδιο του θείου μπορεί να προσδιοριστεί έμμεσα αγωγημομετρικώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να προσδιοριστεί κυκλοβολταμετρικώς.

Μέσω αυτών των τρόπων μπορεί να γίνουν θαύματα στην καταπολέμηση της μόλυνσης του προβλήματος του περιβάλλοντος.

Ο Σταμάτης Σταματίου Μηχανολόγος/Μηχανικός στον τομέα των αυτοκινήτων μίλησε για τη σοβαρότητα του υδρογόνου ως καύσιμο.

Επίσης τόνισε ότι το υδρογόνο δεν παράγει υποπροϊόντα βλαβερά για το περιβάλλον.

Έγινε τηλεφωνική παρέμβαση από τον Εκπρόσωπο του Σωματείου ΠΑΝΓΑΙΑ Τάσο Πετρίδη ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόβλημα της μόλυνσης του πλανήτη.

Επίσης τηλεφωνική παρέμβαση έγινε και από τον Λέκτορα της Σχολής Ικάρων του τομέα Αεροδυναμικής και Μηχανικής Ρευστών, Ανδρέα Κόρα και συνεργάτη της ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Περισσότερες πληροφορίες στο site www.eef.gr}

ΣΗΜΕΙΩΣΗ {Η ένωση των Ελλήνων Φυσικών αναγνωρίζοντας τη σημασία του Υδρογόνου για τις μελλοντικές εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα διοργανώνει από τις 20 έως 25 Ιουνίου σεμινάριο πενήντα ωρών με θεωρία και το κυριότερο, πρακτική εφαρμογή πάνω στο Υδρογόνο. Επιστημονικός υπεύθυνος θα είναι ο κ Ανδρέας Κόρας. Την εποπτεία θα έχει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.Περισσότερες πληροφορίες στο site www.eef.gr Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις}.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης