Στην επιτακτική ανάγκη της ενεργοποίησης του κόσμου με σκοπό τη σωτηρία του πλανήτη αναφέρθηκε ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος στη σημερινή εκπομπή, τονίζοντας ότι «δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε άλλο σε ορισμένους ασυνείδητους βιομηχάνους να συνεχίσουν αυτή την καταστροφή εις βάρος του πλανήτη με σκοπό το κέρδος».

Αναφερόμενος στη μεγάλη εφεύρεση, ο Πέτρος Ζωγράφος τόνισε την ανάγκη να υπάρχει αυτάρκεια στην κατασκευή της όταν αυτή γίνει εφικτή, με «τις πρώτες ύλες της εφεύρεσης να παράγονται όλες στη χώρα μας γιατί εάν δεν υλοποιηθεί αυτό τότε θα είμαστε υποχρεωμένοι να τις αγοράζουμε από το εξωτερικό κάτι που σημαίνει οτι θα αιμμοραγεί η χώρα φέρνοντας τις πρώτες ύλες από χώρες του εξωτερικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εφευρέτης έκανε ειδικές μετρήσεις στον θερμοηλεκτρικό μετατροπέα μετρώντας τα ρεύματα και τις τάσεις του μηχανήματος ζωντανά στο στούντιο. Επίσης ανέπτυξε περιληπτικά την ηλεκτροφασματική θεωρία στην οποία και στηρίζεται η μεγάλη εφεύρεση.

Στην εκπομπή παρευρέθηκε ο Μηχανικός Κυριάκος Ψαράκης, ο οποίος εξέφρασε τις απόψεις του γύρω από την εφεύρεση. Έγινε τηλεφωνική παρέμβαση από τον Αρχιπλοίαρχο εν αποστρατεία του Λιμενικού Σώματος Βασίλειο Στεργιόπουλο, ο οποίος ανέλυσε το πρόβλημα μόλυνσης από πετρελαιοκηλίδες στις θάλασσες.

Έκτος από μηνύματα τα μηνύματα απλών πολιτών, στην εκπομπή παρενέβη ο Χρήστος Κοροβέσης, που δήλωσε και αυτός τη στήριξή του στον εφευρέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε την εκπομπή:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης