Σε αποκατάσταση της αλήθειας για την προσωπικότητα του Δημήτρη Μελισσανίδη προχώρησε το περιοδικό Unfollow, με αφορμή την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει τον κ. Μελισσανίδη.

Το περιοδικό Unfollow προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το δημοσίευμα του περιοδικού UNFOLLOW, αναφορικά με τον Δημήτριο Μελισσανίδη, δημοσιευθέν τον Φεβρουάριο του 2013 στο 14ο τεύχος αυτού, έλαβε χώρα κατόπιν αξιοποιήσεως μεταξύ άλλων και διάσπαρτων και αναληθών, όπως μεταγενεστέρως απεδείχθη, δημοσιογραφικών πληροφοριών, που κατά τον χρόνο της συντάξεως του δημοσιεύματος είχαν καταστεί γνωστές στους συντάκτες του, στις οποίες στηρίχθηκαν ορισμένες αναληθείς αναφορές, σετικά με τον κ. Μελισσανίδη, χωρίς καμία απολύτως πρόθεση συκοφαντίας ή προσβολής της προσωπικότητας του εκ μέρους του συντάκτη ή του περιοδικού.

Ορισμένες από τις ανωτέρω δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατόπιν εκτενέστερου ρεπορτάζ και κατόπιν της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αποδείχθηκαν όλως σφαλερές και ανακριβείς, με αποτέλεσμα να κριθεί ότι το δημοσίευμα περιλαμβάνει αναληθή στοιχεία, άνευ της ειδικότερης γνώσεως και υπαιτιότητας του συντάκτη του, ήταν δε ικανό να βλάψει τη τιμή, την υπόληψη και την εν γένει προσωπικότητα του κ. Μελισσανίδη, περιστάσεις οι οποίες ουδέποτε αποτέλεσμα τη σκοπιμότητα του περιοδικού και του δημοσιογράφου κατά τον χρόνο της συντάξεως του, πλην προέβησαν στη σύνταξη του δημοσιεύματος εκ λόγων εύλογου δημοσιογραφικού ελέγχου των αναφερόμενων στο σχετικό δημοσίευμα προσώπων και περιστάσεων, άνευ ειδικότερου σκοπού εξυβρίσεως του ή προσβολής της τιμής και της υπολήψεώς του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης