Η εφημερίδα «Δημοκρατία» στο πρωτοσέλιδο της Πέμπτης 9ης Ιουλίου επιχειρεί να ερμηνεύσει την κίνηση Μαρινάκη να επιστρέψει με άκομψο για τον Μητσοτάκη τρόπο τα χρήματα που έλαβε η Alter Ego για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» από τη λίστα Πέτσα.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται πως ο εφοπλιστής-εκδότης εκνευρίστηκε διότι αντελήφθη πως ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN πήρε περισσότερα χρήματα από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Αυτή η διαπίστωση θεωρήθηκε casus beli από την πλευρά Μαρινάκη. Μάλιστα η «Δημοκρατία» επικαλείται και τον σαρκασμό που απεύθυνε η Alter Ego στο Μαξίμου διά τηλεφώνου: «Ας σας προστατεύσει τώρα ο Ιβάν Σαββίδης» φέρεται να είπε στέλεχος του Μαρινάκη στους ανθρώπους του πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως -και για να είμαστε σωστοί και αντικειμενικοί- αυτή η εκδοχή και ερμηνεία δεν είναι δυνατόν να ισχύει. Συνολικά ο Όμιλος Σαββίδη επίσημα έλαβε 786.523 ευρώ. Ο Όμιλος Μαρινάκη έλαβε 1.231.886. Και οι δύο Όμιλοι αμείφθηκαν για το σύνολο των ΜΜΕ που κατέχουν και που συμμετείχαν στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Η διαφορά υπέρ Μαρινάκη ως προς το συνολικό ποσό είναι πολύ μεγάλη και πλησιάζει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Είναι κάπως δύσκολο να γίνει πιστευτό, λοιπόν, πως ο εφοπλιστής-εκδότης διαμόρφωσε μία εκ θεμελίων διαφορετική προσέγγιση «αδειάζοντας», και μάλιστα με θορυβώδη τρόπο, το Μαξίμου.

Προφανώς η αρθρογραφία της Ζούγκλας και οι αποκαλύψεις των λεπτομερειών που χαρακτηρίζουν το «εγχείρημα παραπλάνησης Πέτσα» και την απροκάλυπτη προσπάθεια του Μαξίμου να στήσει έναν μετωπικό πόλεμο μεταξύ των «δικών μας ΜΜΕ» και των υπόλοιπων συνετέλεσαν στον καθορισμό εκ των υστέρων της στάσης του Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγινε προφανώς αντιληπτό πως οι ενέργειες του Μαξίμου παραβίασαν τον νόμο περί διαχείρισης δημόσιων κονδυλίων διά της διακινήσεως με μη διαυγή τρόπο πολιτικού χρήματος σε «ημέτερους» στη βάση ιδιοτελούς πολιτικής ενέργειας του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Βαγγέλη Μαρινάκης επιδίωξε να κατοχυρώσει μία έξωθεν καλή μαρτυρία, έστω εκ των υστέρων, αντιλαμβανόμενος τον πολιτικό κονιορτό που σηκώθηκε από τις ενέργειες του Στέλιου Πέτσα. Ήταν και μία καλή ευκαιρία να διαμηνύσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη -και μάλιστα παραμονές ανασχηματισμού- πως τίποτε δεν είναι δεδομένο στην πολιτική και πως οι σχέσεις είναι αφενός αμφίδρομες και αφετέρου υπακούν στην αρχή του τρέχοντος λογαριασμού. Δηλαδή υφίσταται σταθερή και διαρκής ενημέρωση ως προς τις χρεώσεις και πιστώσεις. Σε… πολιτικό επίπεδο πάντα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης