Βρέθηκε τοξική ουσία σε συσκευασμένη σταφίδα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012, 12:39
Βρέθηκε τοξική ουσία σε συσκευασμένη σταφίδα
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος δειγματοληψιών που διενεργεί και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς προϊόντος – μαύρης σταφίδας – στην οποία ανιχνεύθηκε Ωχρατοξίνη Α σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Πρόκειται για μαύρη σταφίδα με την εμπορική ονομασία «ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗΣ ΗΑRΜΟΝΥ – ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ» σε συσκευασία των 200 γρ. με ημερομηνία λήξης 12/2012 και αριθμό παρτίδας L 1356DSPG.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας τόνισε ότι : «Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι η λειτουργία των δημόσιων φορέων και οργανισμών πρέπει να παραμένει ενεργή σε αυτή την κρίσιμη για την χώρα περίοδο. Ειδικότερα, η διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση την ύπαρξη ακόμα και της ελάχιστης χαλάρωσης. Στο πλαίσιο αυτό, οι υπηρεσίες του ΕΦΕΤ λειτουργούν αδιάλειπτα και παρά την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία επιτυγχάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί από την αρχή του έτους».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012, 12:45