Αυξημένη ήταν η κίνηση στην κεντρική αγορά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, αλλά και στα παντοπωλεία της πόλης τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι καταναλωτές έσπευσαν να προμηθευτούν σαρακοστιανά εδέσματα και όλα τα απαραίτητα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Οι τιμές, σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, παρέμειναν στα περσινά επίπεδα, φέτος όμως «φαντάζουν» υψηλές εξαιτίας της μείωσης την οποία έχει υποστεί το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ικανοποιημένος από την κίνηση στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης εμφανίζεται με δηλώσεις του στον «Τ.Θ.» ο Χρήστος Νικολόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου και του Συνδέσμου Ιχθυοπωλών-Ιχθυεμπόρων Θεσσαλονίκης.
«Η κίνηση πήγε πολύ καλά από την Τετάρτη. Βοήθησε και ο καιρός. Ο κόσμος ψώνισε, δεν έκανε μόνο έρευνα αγοράς» τονίζει, ενώ σχολιάζει ότι οι επαγγελματίες βλέπουν τους τελευταίους μήνες καινούργια πρόσωπα στην αγορά, γεγονός που ο ίδιος αποδίδει στο ότι κάποιοι στράφηκαν προς την κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης σε αναζήτηση καλύτερων τιμών.
«Γίνονται πιο προσεκτικοί με τις τιμές και με αυτά που αγοράζουν. Αυτή η αλλαγή στις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών βλέπω ότι ευνοεί την αγορά, η οποία δουλεύει, όσο μπορεί να δουλέψει με αυτές τις συνθήκες» προσθέτει ο κ. Νικολόπουλος.

Όπως τονίζει, ο ανταγωνισμός μεταξύ των μαγαζιών λειτουργεί, υπάρχει ποικιλία και επάρκεια και οι τιμές κινούνται στα περσινά επίπεδα. Βέβαια, όπως προσθέτει, «η ίδια τιμή, φέτος, φαίνεται ακριβή, ενώ πέρυσι ήταν φτηνή, γιατί μειώθηκαν τα εισοδήματα», αλλά ο κόσμος, όπως λέει, δείχνει να είναι ευχαριστημένος.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης