Το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο είναι οι δύο χώροι που περνάμε τον περισσότερο χρόνο όταν είμαστε στο σπίτι κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους προσέχουμε ιδιαίτερα. Για να αξιοποιήσουμε αυτές τις στιγμές στο έπακρο, πρέπει και η διακόσμηση να προσφέρει το μάξιμουμ χαλάρωσης και ικανοποίησης  και φυσικά να είναι διαφορετική για κάθε χώρο. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για τον κάθε χώρο που θα σας βοηθήσουν πριν τον ανανεώσετε.

Σαλόνι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φωτισμός του σαλονιού πρέπει να έχει ποικιλία για να μπορεί να εξυπηρετήσει σε κάθε περίσταση. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα φωτιστικό οροφής που μπορεί να ταιριάξει με ένα πιο ήπιο φωτιστικό δαπέδου. Επίσης χρήσιμο είναι για την περίπτωση που θέλουμε ακόμα πιο απαλό φωτισμό, να υπάρχει κι ένα επιτραπέζιο πορτατίφ.

Η διαρρύθμιση ξεκινάει πάντα με το μεγαλύτερο έπιπλο. Ο καναπές πρέπει να είναι μπροστά από το τζάκι ή το παράθυρο. Αν το επίκεντρο είναι ένας πίνακας, δεν μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από τον απέναντι τοίχο. Ύστερα, πρέπει να δημιουργηθεί σύνδεση με τον υπόλοιπο χώρο, άρα ο καναπές να πλαισιωθεί με πολυθρόνες και ένα τραπέζι μέσης. Τέλος, πάντα «βοηθάει» ένας καθρέφτης με πλαίσιο, ώστε να δημιουργείται προοπτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπνοδωμάτιο

Στο υπνοδωμάτιο δεν είναι απαραίτητη η ποικιλία του σαλονιού, αλλά σε κάθε περίπτωση, πέρα από το φωτιστικό άμεσου φωτισμού στο ταβάνι, πάντα χρειάζεται και ένα επιτραπέζιο φωτιστικό στο κομοδίνο.

Όσον αφορά τα έπιπλα, ένα σύνηθες λάθος είναι πώς δεν προσέχουμε τη λειτουργικότητα και το «πέρασμα» ανάμεσά τους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας. Γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε πολύ όταν κοιτάζουμε τον χώρο που θα τοποθετηθούν έπιπλα που πιάνουν όγκο, όπως η ντουλάπα ή το κομοδίνο. Αν έπειτα, θέλετε να κάνετε τον χώρο σας ακόμα πιο φιλόξενο, επιλέξτε ξύλινα έπιπλα ή λεπτομέρειες ώστε να προστεθεί ζεστασιά.

Όλα αυτά τα tips κι ακόμα περισσότερα, θα τα βρείτε στο νέο περιοδικό της RAVENNA! Περιηγηθείτε στις σελίδες του, εξερευνήστε έπιπλα, φωτιστικά και διακοσμητικά στοιχεία αξεπέραστης ποιότητας και design, διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Σπύρου Σούλη και ανακαλύψτε μοναδικές συμβουλές που θα απογειώσουν τον χώρο σας! Στο πρώτο τεύχος του περιοδικού θα βρείτε επίσης τη συλλογή επίπλων lodge από 100% μασίφ ανακυκλωμένο πεύκο, τα πάντα για το παιδικό δωμάτιο, καθώς και μια φοβερή ποικιλία σε κρεβάτια και στρώματα που εγγυώνται τον πιο άνετο και ξεκούραστο ύπνο!

Και μην ξεχνάτε, ό,τι κι αν χρειάζεστε πριν την επόμενη ανανέωση του χώρου σας, μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα της RAVENNA σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ή με ένα απλό κλικ στο ravenna.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης