Αυτή την εβδομάδα στο ΟΤΕ HISTORY, η εκπομπή «Ελλάδα από το Α ως το Ω» μας ταξιδεύει στην Κομοτηνή, το αφιέρωμα στον σπουδαίο ντοκιμαντερίστα Βασίλη Μάρο συνεχίζεται με το «Ελλάς Χωρίς Κολώνες», ενώ το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «Καλάβρυτα: Άνθρωποι και Σκιές» του Ηλία Γιαννακάκη μεταφέρει στις οθόνες μας το χρονικό του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων το 1943.

Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Ελλάδα από το Α ως το Ω», την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 21.00, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων μας ταξιδεύουν στην Κομοτηνή: ο συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής Θανάσης Γκαϊφύλλιας αφηγείται το βυζαντινό παρελθόν της πόλης, ενώ η αρχαιολόγος Νάγια Δαλακούρα μας ταξιδεύει στους μύθους και την ιστορία της περιοχής. Ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος μας εξηγεί τη δυναμική της Πανεπιστημιούπολης και η Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου μιλά για τις σχολές και την έρευνα της πάνω στην ανθρωπογεωγραφία της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του ΟΤΕ TV

Στον πεζόδρομο της Βενιζέλου, ο πεζογράφος Ιγνάτης Χουβαρδάς μιλά για τον «κόσμο που πάει κι έρχεται με τις βαλίτσες στο χέρι…» και ο φιλόλογος Κώστας Καβανόζης κάνει λόγο για το λογοτεχνικό αποτύπωμα της Κομοτηνής. Ακόμη, θα περιηγηθούμε στο αρχοντικό του Τσανακλή, που αναπαλαιώνεται και πρόκειται να λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού.

Την Κυριακή 10 Απριλίου, στο πρόγραμμα του ΟΤΕ HISTORY ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ «Ελλάς Χωρίς Κολώνες» (21.00) με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Βασίλη Μάρου, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο μήνας Απρίλιος. Η ταινία μας μεταφέρει στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’60 και αφηγείται τα γεγονότα και τις αλλαγές που σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Ο Βασίλης Μαρός

Επίσης, την Τρίτη 12 Απριλίου στις 21.00 δεν χάνουμε το βραβευμένο ιστορικό ντοκιμαντέρ (Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, Μάρτιος 2014) «Καλάβρυτα: Άνθρωποι και σκιές» του Ηλία Γιαννακάκη, που αφηγείται το συγκλονιστικό χρονικό του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δείτε το τρέιλερ:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης