Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη, ξεκινά σήμερα πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με το δρομολόγιο Αθήνα – Βενετία. Είναι το πρώτο από τα δρομολόγια που θα προσφέρει η Volotea το 2015 στους επιβάτες της Αθήνας σε 5 διαφορετικούς προορισμούς: Βενετία, Σαντορίνη, Παλέρμο, Πίζα/Τοσκάνη και Μπάρι.

Από το 2012 μέχρι σήμερα, η Volotea έχει μεταφέρει 200.000 επιβάτες στην Ελλάδα, προσφέροντας συνολικά 27 δρομολόγια σε ελληνικούς προορισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Απρίλιο 2015, η Volotea ξεκινά 5 νέα δρομολόγια από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών:

 Στο εσωτερικό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Σαντορίνη: έναρξη 29 Μαΐου 2015. 4 εβδομαδιαίες πτήσεις έως τις 2 Οκτωβρίου

Στο εξωτερικό:

• Βενετία: έναρξη 3 Απριλίου 2015. 3 εβδομαδιαίες πτήσεις έως τις 30 Οκτωβρίου

• Μπάρι: έναρξη 29 Μαΐου 2015. 2 εβδομαδιαίες πτήσεις έως τη 1 Οκτωβρίου.

• Παλέρμο: έναρξη 26 Ιουνίου 2015. 2 εβδομαδιαίες πτήσεις έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

• Πίζα/Τοσκάνη: έναρξη 29 Μαΐου 2015. 2 εβδομαδιαίες πτήσεις έως τις 2 Οκτωβρίου.

Την έναρξη πτήσεων της Volotea υποδέχτηκε σήμερα το αεροδρόμιο της Αθήνας με την παραδοσιακή «υδάτινη αψίδα» που καλωσόρισε το πρώτο αεροπλάνο της εταιρείας. Ξεκινώντας τις πτήσεις της από την Αθήνα, αλλά συνολικά πετώντας επί 4 χρόνια στην Ελλάδα, η Volotea έχει ήδη μεταφέρει περισσότερους από 200.000 επιβάτες από τον Απρίλιο 2012. Συνολικά, η εταιρεία θα προσφέρει φέτος 27 δρομολόγια στην Ελλάδα, σε 12 αεροδρόμια.

Το 2015, η Volotea θα εκτελέσει περισσότερες από 480 πτήσεις από την Αθήνα, με το δρομολόγιο Αθήνα – Βενετία να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο. Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης περισσότερες από 60.000 αεροπορικές θέσεις στους αναχωρούντες επιβάτες από την Αθήνα.

Ο Carlos Muñoz, CEO και ιδρυτής της Volotea, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίηση της Volotea για την έναρξη των πτήσεων από την Αθήνα: «Πετώντας με επιτυχία στην Ελλάδα ήδη από το 2012, είμαστε σήμερα στη θέση να συνδέσουμε και την Αθήνα με προορισμούς στην Ιταλία όπως η Βενετία, το Παλέρμο, η Πίζα και το Μπάρι αλλά και στην Ελλάδα, η Σαντορίνη. Καλωσορίζουμε λοιπόν φέτος όλο το επιβατικό κοινό της Αθήνας και ευχόμαστε να τους υποδεχτούμε σύντομα στις πτήσεις μας σε αυτούς τους πολύ όμορφους προορισμούς».

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια, Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσε επίσης: “Με ιδιαίτερα μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τη σημαντική ανάπτυξη της Volotea στο αεροδρόμιό μας, ξεκινώντας σήμερα με το δρομολόγιο Αθήνα – Βενετία. Ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις συνδέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ιταλία, σύντομα θα υποδεχθούμε τις πτήσεις της εταιρείας προς Πίζα / Τοσκάνη, Μπάρι και Παλέρμο, ενώ, στο τέλος του Μαΐου, ο νέος αεροπορικός συνεργάτης μας θα ξεκινήσει πτήσεις προς έναν εντυπωσιακό ελληνικό προορισμό, τη Σαντορίνη. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη Volotea για την ανάπτυξή της μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά τη δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε την εταιρεία στην προσπάθειά της να ενδυναμώσει και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην πόλη μας.»

Η ιστοσελίδα της Volotea διαθέσιμη και στα Ελληνικά

Από τον Ιανουάριο, η επίσημη ιστοσελίδα της Volotea είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά, επιτρέποντας στο κοινό να κάνει μια άνετη πλοήγηση στη μητρική γλώσσα του και να αγοράσει εισιτήρια. Η ιστοσελίδα προσφέρει επίσης το περιεχόμενό της στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Γερμανικά.

Οι Έλληνες επισκέπτες της ιστοσελίδας έχουν πρόσβαση σε όλες τις βασικές online υπηρεσίες της Volotea, όπως επίσης και σε άλλες – πιο εξειδικευμένες – υπηρεσίες, όπως το πρόγραμμα «Flex», μέσω του οποίου μπορούν να γίνονται αλλαγές χωρίς περιορισμούς στις πτήσεις που επιλέγει ο επιβάτης, ή ακόμα, το νέο πρόγραμμα «Combo» της Volotea, για εκείνους που επιθυμούν τις καλύτερες δυνατές έξτρα παροχές στην χαμηλότερη τιμή.

93% των επιβατών προτείνουν τη Volotea

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 19 Boeing 717, γνωστά για την άνεση και την αξιοπιστία τους, με διαρρύθμιση 125 θέσεων. Με 5 καθίσματα / σειρά, το 80% των επιβατών έχουν επιλογή για θέση σε παράθυρο ή διάδρομο.

Επιπλέον, σε σχέση με τον ανταγωνισμό στις εταιρείες χαμηλού κόστους, υπάρχει 5% πρόσθετος ελεύθερος χώρος μεταξύ των θέσεων και το εσωτερικό της καμπίνας είναι ιδιαίτερα αθόρυβο.

Με το ιδιαίτερα φιλικό και εξειδικευμένο προσωπικό της, η Volotea προσφέρει μια εξαιρετική ταξιδιωτική εμπειρία στο επιβατικό κοινό, όπως αποδεικνύεται και από τον υψηλό δείκτη θετικών συστάσεων που καταγράφονται, αγγίζοντας το 93% (στοιχεία: 1ο τρίμηνο 2015, 10.000+ ερωτηθέντες).

Η Volotea συνεχίζει να αναπτύσσεται στην Ευρώπη και το 2015

Η Volotea έχει θέσει ως στόχο για το 2015, τη διεύρυνση του δικτύου της σε συνολικά 153 προορισμούς. Η συγκεκριμένη ανάπτυξη θα στηριχθεί στην προσθήκη τεσσάρων επιπλέον αεροσκαφών, αυξάνοντας δηλαδή τον αριθμό των αεροσκαφών της από 15 Boeing 717 σήμερα, σε 19 αεροσκάφη το καλοκαίρι 2015.

Παράλληλα, 2 νέες βάσεις εντάχθηκαν φέτος στο δίκτυο της εταιρείας, φθάνοντας συνολικά τις 6: Βενετία και Παλέρμο στην Ιταλία, Νάντη, Μπορντό και Στρασβούργο στη Γαλλία και Αστούριας στην Ισπανία.

Σε ότι αφορά το σκέλος των πωλήσεων, η Volotea εκτιμά ότι το 2015 αυτές θα διαμορφωθούν στα 218 εκ. ευρώ. Ως εργοδότης, η Volotea απασχολούσε 480 εργαζόμενους κατά την περίοδο αιχμής του 2014, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για φέτος, ο αντίστοιχος αριθμός θα κυμανθεί μεταξύ 580-600 εργαζόμενων.

Σχετικά με τη Volotea 

Η Volotea, η ευρωπαϊκή εταιρεία που συνδέει πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, προσφέρει απευθείας πτήσεις σε ανταγωνιστικές τιμές. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από Boeing 717, γνωστά για την άνεση και την αξιοπιστία τους, με διαρρύθμιση 125 καθισμάτων οικονομικής θέσης. Η Volotea πραγματοποίησε την πρώτη πτήση της στις 5 Απριλίου 2012, από το αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας.

Σήμερα η Volotea πραγματοποιεί 153 δρομολόγια σε 65 περιφερειακές πρωτεύουσες και πόλεις μεσαίου μεγέθους σε 8 χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Τσεχία, Κροατία και Ισραήλ). Από την ίδρυσή της έως σήμερα, η Volotea έχει μεταφέρει περισσότερους από 4 εκατομμύρια επιβάτες στην Ευρώπη και αναμένεται να ξεπεράσει τους 6 εκατομμύρια επιβάτες φέτος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης