Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ξεκινά τη σπορά ελληνικού κριθαριού για την περίοδο 2014-2015

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014, 13:02
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ξεκινά τη σπορά ελληνικού κριθαριού για την περίοδο 2014-2015

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, που εντατικά υλοποιεί από το 2011, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ξεκινά τη σπορά ελληνικού κριθαριού για την περίοδο 2014-2015, θέτοντας συνεχώς υψηλότερα τον πήχη των ποιοτικών και ποσοτικών της στόχων, με αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων, των συνεργαζόμενων αγροτών και της αναμενόμενης σοδειάς.

Η φετινή σπορά θα πραγματοποιηθεί σε εκτάσεις 3.500 στρεμμάτων, που διατηρεί η εταιρεία στις περιοχές της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Μαγνησίας, σημειώνοντας αύξηση της καλλιεργήσιμης γης της κατά 17%, σε σχέση με πέρσι. Ταυτόχρονα, σημαντική αύξηση σημειώνεται και στο ποσοστό των συνεργαζόμενων τοπικών παραγωγών, η οποία συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά αγγίζει το 60%!

Βάσει των άκρως θετικών αποτελεσμάτων της φετινής χρονιάς, τα οποία ευνοήθηκαν και από τις καιρικές συνθήκες, η αναμενόμενη συγκομιδή για τη νέα σεζόν αντιστοιχεί σε 1.500 τόνους ελληνικού κριθαριού άριστης ποιότητας.

Με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συνεχίζει για πέμπτη συνεχή χρονιά την απρόσκοπτη υλοποίηση του Προγράμματος, στο πλαίσιο μιας άψογης και αρμονικής συνεργασίας με τους Έλληνες αγρότες. Παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για ουσιαστική συμβολή στην αγροτική παραγωγή της χώρας και την εθνική οικονομία, η εταιρεία θα συνεχίσει την υπεύθυνη επένδυση στην πρώτη ύλη των προϊόντων της, ανταποδίδοντας τη στήριξη και τη διαρκώς αυξανόμενη ανταπόκριση των καλλιεργητών της ελληνικής γης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία:
κα Τζελίνα Σούχλα 210 2444005, jsou@olympicbrewery.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014, 15:16