Η Morris παρουσίασε τη νέα, πλήρη και εντελώς ανανεωμένη σειρά αφυγραντήρων της για τη νέα σεζόν. Η πλήρης αυτή γκάμα, έρχεται να καλύψει τις ανάγκες και του πλέον απαιτητικού καταναλωτή, προσφέροντας προϊόντα τα οποία μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της υγρασίας σε όλα τα πιθανά σενάρια χρήσης.
 

Γιατί οι αφυγραντήρες Morris κάνουν τη διαφορά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που κάνει τη Morris να ξεχωρίζει σε σχέση με όλες τις άλλες εταιρείες που προσφέρουν αντίστοιχα προϊόντα στην αγορά, είναι το γεγονός ότι έχει επενδύσει στην συνεχή έρευνα και εξέλιξη των προϊόντων της, μελετώντας σε πραγματικό χρόνο τις εξειδικευμένες απαιτήσεις της ελληνικής αγοράς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι ήταν η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε αφυγραντήρα σε μαύρο χρώμα ή αφυγραντήρα με λειτουργία τηλεχειρισμού, αλλάζοντας έτσι πλήρως τις τάσεις της αγοράς.
 

Αντίστοιχα, ήταν και η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, κάνοντας μετάβαση στη χρήση του οικολογικού ψυκτικού μέσου R290. 
 

Έχοντας επενδύσει σημαντικά κεφάλαια, έχει καταφέρει να προσφέρει στο αγοραστικό κοινό προϊόντα που συνδυάζουν καινοτομία, υψηλή ποιότητα και διαρκώς αυξημένη εξυπηρέτηση. Εντός αυτού του πλαισίου, σε αυτή την ιδιαίτερα απαιτητική αγορά των αφυγραντήρων, παρέχει το πλέον πλήρες πακέτο προϊόντων, τα οποία μπορούν να καλύψουν τις εξειδικευμένες απαιτήσεις του κάθε καταναλωτή.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η εταιρεία Morris δίνει τεράστια έμφαση στο κομμάτι της ποιότητας παρέχοντας πλήρη 5ετή εγγύηση για όλα τα μοντέλα, και 10ετή εγγύηση για τους συμπιεστές. Ταυτόχρονα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του τελικού καταναλωτή στο after sales σκέλος, παρέχεται η υπηρεσία collect & return, όπου η εταιρία παραλαμβάνει τη συσκευή από το χώρο του πελάτη χωρίς καμία χρέωση μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς και του την επιστρέφει αντίστοιχα μετά την επιδιόρθωση.

Φέτος δε, είναι η πρώτη εταιρεία η οποία έχει καταφέρει να προσθέσει γεννήτρια ιονισμού σε αυτά τα προϊόντα.

Παρακάτω παρατίθεται η ανανεωμένη γκάμα που παρουσιάζει η Morris στην ελληνική αγορά και η οποία αποτελείται από 5 σειρές προϊόντων.

•    ECO Series
•    CLASSIC Series
•    PREMIER Class
•    PREMIER Plus
•    Ζεολίθου

 

ECO Series

Η σειρά ECO series διακρίνεται για τις ιδιαίτερα συμπαγείς διαστάσεις της. Απευθύνεται σε χρήστες οι οποίοι έχουν πιο σφιχτό προϋπολογισμό, αλλά ταυτόχρονα υψηλές απαιτήσεις! Είναι διαθέσιμη σε χωρητικότητες:
 

•         10 λίτρων
•         12 λίτρων
•         16 λίτρων ώστε να καλύψει ένα κενό της αγοράς.
 

Τα αντίστοιχα μοντέλα είναι τα, MDB-10100HI,  MDB-12100HI και MDB-16100Hi.
 

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην οικονομική αλλά και αθόρυβη λειτουργία, η οποία είναι σε όλες των περιπτώσεων κάτω των 41dB ακόμα και στην υψηλότερη ταχύτητα λειτουργίας. Εκεί όμως που ξεχωρίζει αυτή η σειρά, είναι στην πληθώρα λειτουργιών που προσφέρει αλλά και στην προσοχή που έχει δοθεί στις πιο μικρές λεπτομέρειες.
 

Έτσι, βρίσκουμε ένα πλήρες πακέτο καθαρισμού του αέρα που αποτελείται από προ-φίλτρο με επικάλυψη nano silver, φίλτρο ενεργού άνθρακα, φίλτρο HEPA, λάμπα UV καθώς επίσης ΚΑΙ ιονιστή!!!

Ταυτόχρονα, μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη συσκευή ακόμα πιο λειτουργική:

 

  • Ύπαρξη περσίδας για πιο ομοιόμορφη κατανομή του αέρα
  • Πραγματική λαβή μεταφοράς
  • Χρωματική ένδειξη του εύρους ποσοστού υγρασίας χώρου στην πρόσοψη
  • Αυξημένο καλώδιο ρεύματος στα 1.8 μέτρα
  • Δωρεάν σωλήνας σύνδεσης με αποχέτευση.

CLASSIC Series
 

Η σειρά Classic, είναι το αρχικό σημείο αναφοράς για την εταιρεία Morris. Σχεδιαστικά, είναι η σειρά που έκανε γνωστή την εταιρεία σε αυτή την αγορά.  Μας έδειξε ότι ένας αφυγραντήρας, δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικά σαν ένα «κιβώτιο» μέσα στο χώρο μας. Επίσης, μας έδειξε ότι δεν χρειάζεται να καταναλώνει αλόγιστα ρεύμα και φυσικά ότι δεν χρειάζεται να ακούει και ο γείτονας όταν βρίσκεται σε λειτουργία. Οι προτάσεις παραμένουν σταθερές στα 20 και 24 λίτρα, με τα αντίστοιχα μοντέλα MDE-20200i και MDE-24200i.
 

Και εδώ όμως, οι βελτιώσεις που έχουν γίνει δεν περνούν απαρατήρητες. Έτσι, βρίσκουμε σημαντικές νέες πινελιές, όπως:
 

  • Την προσθήκη της λειτουργίας ιονισμού
  • Τα 4στάδια φιλτραρίσματος του αέρα (προ-φίλτρο με επικάλυψη nano silver, φίλτρο ενεργού άνθρακα, λάμπα UV και ιονισμός)
  • Την προσθήκη παιδικού κλειδώματος στον πίνακα ελέγχου
  • Την αύξηση του καλωδίου ρεύματος στα 1.8 μέτρα
  • Τον δωρεάν σωλήνα σύνδεσης στην αποχέτευση

Φυσικά και πάλι βρίσκουμε την πληθώρα λειτουργιών που έκαναν αυτή τη σειρά να αγαπηθεί τόσο πολύ από το καταναλωτικό κοινό, μερικές από τις οποίες είναι η κινούμενη περσίδα, η χρωματική αλλά και ψηφιακή ένδειξη του επιπέδου υγρασίας στην πρόσοψη, η λαβή μεταφοράς και τα περιστρεφόμενα ροδάκια.

PREMIER Class
 

Η σειρά Premier Class αποτελεί το σήμα κατατεθέν της εταιρείας Morris.  
 

Πως μπορεί άλλωστε να ξεχάσει κανείς τους αφυγραντήρες MDE-2026i και MDE-2428i που ήρθαν το 2017 να ταρακουνήσουν την σχεδόν στάσιμη έως τότε αγορά!
 

Συμπαγής, και κομψός σχεδιασμός στο πρωτοποριακό για την εποχή μαύρο χρώμα… Λειτουργία τηλεχειρισμού, πρωτοποριακά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης ρεύματος και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου σε όλες τις ταχύτητες λειτουργίας. 
 

Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που έκαναν αυτά τα δύο μοντέλα να ξεχωρίσουν αμέσως στα μάτια των καταναλωτών και να αποτελέσουν στην πορεία δύο από τα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα της αγοράς.

Παρόλο που υπάρχει μια ήδη επιτυχημένη συνταγή, η Morris δεν εφησυχάστηκε, και πάντα μέσα στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης, έρχεται να παρουσιάσει τη νέα αναβαθμισμένη σειρά Premier Class.
 

Έτσι, και εδώ συναντάμε ιδιαίτερα σημαντικές βελτιώσεις. Πρώτη από αυτές είναι η εντελώς φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή με χρήση του οικολογικού ψυκτικού μέσου R290. 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, μετά από μεγάλη επένδυση αυτή συνδυάζεται για πρώτη φορά με τη λειτουργία ιονισμού. Επακόλουθα, και εδώ συναντάμε 4 στάδια φιλτραρίσματος του αέρα (προ-φίλτρο με επικάλυψη nano silver, φίλτρο ενεργού άνθρακα, λάμπα UV και ιονισμός).

Το σημείο όμως στο οποίο πραγματικά ξεχωρίζει η σειρά Premier Class είναι τα πραγματικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης ρεύματος, αλλά και η πραγματικά χαμηλή στάθμη θορύβου σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας των συσκευών.

Οι διαθέσιμες επιλογές σε αυτή τη σειρά είναι στα 16 λίτρα (MDP-16300I), στα 20 λίτρα (MDP-20300i) αλλά και στα 24 λίτρα (MDP-24300i). Οι δε τιμές απόδοσης είναι τόσο κορυφαίες που η εταιρεία δεν χρειάζεται να «κρύβει» νούμερα ή να τα δηλώνει «στο περίπου».
 

Αναφορικά, τα επίπεδα κατανάλωσης ισχύος, μετρημένη ως «δηλωμένη» (συνθήκες 26,7C με επίπεδο υγρασίας χώρου στο 60%) είναι μόλις 200W για το μοντέλο 16 λίτρων, 222W για το μοντέλο 20 λίτρων, και 275W για το μοντέλο 24 λίτρων, τιμές που είναι κορυφαίες στην αγορά.
 

Αντίστοιχα και στα επίπεδα θορύβου τα νούμερα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά χωρίς να χρειάζεται κάποια «μαρκετίστικη» προσθήκη λειτουργίας «ύπνου» ή, δήλωση τιμών «χαμηλότερη από» ώστε να φανούν τα νούμερα πιο ελκυστικά! Έτσι, οι τιμές στα πραγματικά επίπεδα λειτουργίας χαμηλής και υψηλής ταχύτητας διαμορφώνονται σε 37/39dB για το μοντέλο 16 λίτρων, 38/40dB για το μοντέλο 20 λίτρων, και 37/40dB για το μοντέλο των 24 λίτρων!
 

Ερευνώντας λίγο παραπάνω και ψάχνοντας να βρούμε το πως γίνεται να συνδυάζεται η τόσο χαμηλή κατανάλωση ρεύματος με την υψηλή απόδοση και ταυτόχρονα τα τόσο χαμηλά επίπεδα θορύβου, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι το μυστικό βρίσκεται στον εσωτερικό σχεδιασμό και στα υλικά!
 

Πέρα από τους συμπιεστές κορυφαίας ποιότητας, οι οποίοι μάλιστα συνοδεύονται από 10ετή εγγύηση, παρατηρούμε ότι η προσέγγιση της Morris είναι να φτάσει στη «ρίζα» παρά το αυξημένο κόστος. Πιο συγκεκριμένα, λόγω της βασικής αρχής σχεδιασμού των αφυγραντήρων τεχνολογίας συμπιεστή, η απόδοση σε συνδυασμό με τη μειωμένη κατανάλωση μπορεί να επιτευχθεί αυξάνοντας τον όγκο του αέρα που περνάει από τα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής (evaporator/condenser ή αντίστοιχα εξατμιστής/συμπυκνωτής στα Ελληνικά). 
 

Η εύκολη λύση, που ακολουθείται από τους περισσότερους, είναι η αύξηση του εξερχομένου όγκου αέρα, κάτι το οποίο όμως σημαίνει αύξηση της ταχύτητας περιστροφής του ανεμιστήρα και άρα αυξημένο θόρυβο.
 

Αντίθετα, η Morris αποφάσισε να επανασχεδιάσει τα στοιχεία evaporator/condenser ώστε να έχουν ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια, αυξάνοντας τη χρήση του χαλκού αλλά και του αλουμινίου. Με αυτό τον τρόπο, διατηρώντας χαμηλά τα επίπεδα λειτουργίας του ανεμιστήρα, και άρα τα επίπεδα θορύβου, επιτυγχάνεται πολύ υψηλότερο ποσοστό αφύγρανσης σε κάθε «πέρασμα του αέρα». Μια προσέγγιση ιδιαίτερα ευφυής καθότι όχι μόνο προσφέρει χαμηλή κατανάλωση, υψηλή απόδοση, και χαμηλά επίπεδα θορύβου, αλλά παράλληλα παρέχει αυξημένη μακροζωία στη συσκευή καθώς της επιτρέπει να λειτουργείπιο «ξεκούραστα».

Όπως είναι αναμενόμενο, και εδώ φυσικά συναντούμε όλες τις ευκολίες αλλά και λεπτομέρειες για τις οποίες ήταν ήδη γνωστή η Morris:
 

  • Kινούμενες περσίδες για ομοιόμορφη κατανομή του αέρα
  • Πραγματικό χερούλι μεταφοράς.
  • Περιστρεφόμενα ροδάκια.
  • Πρωτοποριακή χρωματική αλλά και ψηφιακή ένδειξη του επιπέδου υγρασίας στην πρόσοψη
  • Έξυπνη αυτόματη λειτουργία smart όπου η συσκευή καθορίζει τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου παρέχοντας οικονομική αλλά και πρακτική λειτουργία
  • Βελτιωμένο και επανασχεδιασμένο τηλεχειριστήριο με ένδειξη θερμοκρασίας/υγρασίας. Αλλά και την πρωτοποριακή λειτουργία i-Feel!
     

Σε όλα αυτά, έρχονται πλέον και περαιτέρω βελτιώσεις:
 

  • Προσθήκη παιδικού κλειδώματος πληκτρολογίου
  • Αύξηση του καλωδίου ρεύματος στα 1.8 m
  • Δωρεάν σωλήνας σύνδεσης στην αποχέτευση

PREMIER Plus
 

Μια εντελώς νέα σειρά που έρχεται να προστεθεί στην γκάμα των αφυγραντήρων Morris. Η σειρά Premier Plus έρχεται να ολοκληρώσει την ήδη υπερπλήρη σειρά Premier Class προσφέροντας το απόλυτο πακέτο για τους πλέον απαιτητικούς και ταυτόχρονα λάτρεις της τεχνολογίας, καταναλωτές.

Η σειρά διατίθεται σε 20 λίτρα (MDP-20400IW) και 24 λίτρα (MDP-24400IW). Από πλευράς μηχανικών και τεχνικών χαρακτηριστικών οι προτάσεις είναι ακριβώς ίδιες με αυτές της σειράς Premier Class με τις διαφορές να εντοπίζονται σε δύο σημεία.
 

Το ένα είναι το καθαρά αισθητικό, όπου ο πίνακας ελέγχου έχει αναβαθμιστεί αισθητά και πλέον είναι σε τελείωμα αίσθησης γυαλιού, με πλήκτρα αφής και επιπρόσθετη οθόνη ενδείξεων στο άνω μέρος της συσκευής. 
 

Το δεύτερο είναι η προσθήκη μιας πραγματικά ολοκληρωμένης υλοποίησης WiFi! Εδώ και αρκετό καιρό η Morris μελετάει την προσθήκη της λειτουργίας ελέγχου μέσω WiFi, αλλά ερευνώντας την αγορά καθώς επίσης και τις σχετικές διαθέσιμες υλοποιήσεις παρατηρούσε τα «ανάμικτα συναισθήματα». Αν μη τι άλλο, το να προσθέσεις μια λειτουργία WiFi είναι το εύκολο κομμάτι, το να την υποστηρίξεις πλήρως όμως είναι το δύσκολο σκέλος.
 

Σε μια αγορά που κατακλύζεται από «κλειδωμένες» εφαρμογές χειρισμού, το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι αυτές δεν αναβαθμίζονται αρκετά συχνά ώστε να παρέχουν απροβλημάτιστη χρηστικότητα αλλά και συμβατότητα για όλους τους χρήστες.
 

Μετά από μακρά μελέτη και εξέλιξη η λύση βρέθηκε στο πρόσωπο της TUYA, ενός κολοσσού που εξειδικεύεται αποκλειστικά και μόνο στην υλοποίηση Smart Home λύσεων. Μέσω του τελευταίας γενιάς ολοκληρωμένου TYWE-3S, και την απευθείας υποστήριξη από την TUYA, ο καταναλωτής πλέον μπορεί να είναι σίγουρος ότι η εφαρμογή του διαρκώς, και κυρίως τακτικά, θα αναβαθμίζεται προκειμένου να του παρέχεται η βέλτιστη εμπειρία χρήσης με τη δυνατότητα του πλήρους ελέγχου της συσκευής του!

DESICCANT Series – Αφυγραντήρες τεχνολογίας ζεολίθου
 

Με το μοντέλο MDD-10251W, η Morris έρχεται να αναστατώσει και πάλι, αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα σε μια στάσιμη κατά τα τελευταία χρόνια αγορά, καθώς είναι η πρώτη 3-σε-1 συσκευή σε αυτή την κατηγορία.
 

Το πρώτο σημείο που συναντάμε είναι η χωρητικότητα των 10 λίτρων, τα πρωτοποριακά χαμηλά επίπεδα θορύβου με μόλις 40/42/45dB (χαμηλή, μέση, υψηλή ταχύτητα) καθώς επίσης και το τεράστιο δοχείο συλλογής νερού 6.5 λίτρων.

Οι διαφοροποιήσεις όμως δεν σταματάνε εδώ. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια πρόταση 2-σε-1 καθώς το εν λόγω προϊόν μπορεί να σταθεί επάξια και δίπλα σε έναν καθαριστή αέρα παρέχοντας 5 στάδια φιλτραρίσματος:
 

  • Προ-φίλτρο σκόνης με επικάλυψη nano-silver,
  • Φίλτρο ενεργού άνθρακα, φίλτρο HEPA,
  • Λάμπα UV
  • Λειτουργία ιονιστή
  • Δυνατότητα λειτουργίας ανεξάρτητα είτε ως καθαριστή αέρα, είτε ως θερμαντικού, και είτε ως αφυγραντήρα!

Σε όλα αυτά προστίθενται ευκολίες όπως:
 

  • Έξυπνο τηλεχειριστήριο με ενδείξεις υγρασίας/θερμοκρασίας και λειτουργία i-Feel
  • Λειτουργία WiFi με την υποστήριξη της Tuya
  • Κινούμενη περσίδα για την ομοιόμορφη κατανομή του αέρα
  • Παρουσία δύο οθονών ενδείξεων θερμοκρασίας αλλά και υγρασίας.

Στην πρόσοψη συναντάμε ψηφιακή αλλά και χρωματική ένδειξη, ενώ στον πανέμορφο πίνακα ελέγχου πλήκτρων αφής, και τελειώματος σε υφή γυαλιού, συναντάμε τη δεύτερη μεγάλη και επιβλητική οθόνη ενδείξεων. Φυσικά, και από αυτό το μοντέλο δεν απουσιάζουν τα πλήρως περιστρεφόμενα ροδάκια, η πραγματική χειρολαβή μεταφοράς, το αυξημένο καλώδιο ρεύματος στα 1.8 m καθώς επίσης και ο δωρεάν σωλήνας σύνδεσης με αποχέτευση. Τέλος, και εδώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα με τη χρήση δίσκου ζεολίθου Made in Japan!

Το σημείο όμως στο οποίο παρουσιάζεται η μεγαλύτερη καινοτομία είναι το ότι έχουμε να κάνουμε με μια 3-σε-1 συσκευή.  Αφυγραντήρας, καθαριστής αέρα, αλλά και θερμαντικό. Τρεις ανεξάρτητες ή και συνδυαζόμενες λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στον τελικό καταναλωτή!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης