Η Ολλανδία είναι μια πυκνοκατοικημένη χώρα της Δυτική Ευρώπης, μικρή σε έκταση αλλά με το μεγάλο αγροτικό θαύμα όπου οι παραγωγοί περιόρισαν την εξάρτηση από το νερό, κατάργησαν τη χρήση χημικών στα θερμοκήπια και σήμερα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας τροφίμων στον πλανήτη, πίσω από τις ΗΠΑ. Η E-LA-WON ύστερα από στοχευμένη έρευνα παρατήρησε σύμπραξη επιστήμης και επιχειρηματικότητας στη χώρα του Βανγκ Κονγκ, στροφή προς τη βιώσιμη και αειφόρο γεωργία και το σημαντικότερο, ότι οι Ολλανδοί καταναλώνουν –κατά κεφαλήν – ελαιόλαδο λιγότερο από ένα λίτρο!

Άρα, η συμμετοχή σ’ έναν διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου που έλαβε μέρος στο Άμστερνταμ επιβαλλόταν για να γνωστοποιηθούν οι ωφέλειες του ελαιολάδου να συνταιριάσει ο ελληνικός «Χρυσός» με τις εξαιρετικές αγροτικές παραγωγές των Κάτω Χωρών να τον εντάξουν στον «Πολιτισμό της Γαστρονομίας» τους. Έτσι στοχευμένα πέραν των κριτών και δοκιμαστών του ελαιολάδου, υπήρξαν και σεφ-γευσιγνώστες – Dennis Jong, Richard Meijer και Leonardo Pacenti, καθώς και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και τηλεοπτικός chef Alain Caron – από τους οποίους απονεμήθηκαν 3 βραβεία Chef’s Choise.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εξαιρετικό, λοιπόν, Green Fresh αγουρόλαδο της E-LA-WON είχε την τιμητική του στο διαγωνισμό AOOIC του Άμστερνταμ, αφού απέσπασε ΧΡΥΣΟ βραβείο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. 

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννης Καμπούρης, «ο συγκεκριμένος διαγωνισμός προσφέρει στους βραβευμένους παραγωγούς την ευκαιρία να αποκτήσουν έδαφος στην αναπτυσσόμενη χώρα της Ολλανδίας. Τα βραβευμένα ελαιόλαδα θα εκτεθούν σε διάφορες τοπικές εκθέσεις γευσιγνωσίας, όπως το Gastrrij Rotterdam. Φιλοδοξία μας είναι να αυξηθεί η κατά κεφαλήν κατανάλωση σε πρώτη φάση στο 1,5 λίτρο. Τέλος, η επιβράβευση των προσπαθειών μας έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί μέσω της Ολλανδίας απευθυνόμαστε σ’ ένα ευρύτερο κοινό της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου η E-LA-WON έχει σημαντική παρουσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης