Συνήθως, όταν υπάρχουν διλήμματα, τη λύση έρχεται και τη δίνει αναπάντεχα ένας τρίτος. Έτσι έγινε και στο Οσκαρικό δίλημμα: Κλούνεϊ ή Πιτ. Μέχρι πριν από λίγους μήνες, το Χόλιγουντ έμοιαζε διχασμένο ανάμεσα στους δύο άκρως γοητευτικούς, ακαταμάχητους άνδρες, εκπληκτικούς ηθοποιούς μα πάνω από όλα, αχώριστους φίλους. Όλα αυτά, πριν βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες η βωβή ταινία «The Artist» και ο 39χρονος Παριζιάνος Ζαν Ντιζαρντάν να μαγέψει εν μία νυκτί κοινό και κριτικούς, χορεύοντας κλακέτες και χαμογελώντας λάγνα στον ασπρόμαυρο φακό του Μισέλ Χαζαναβίσιους.

Ο Ζαν Ντιζαρντάν είναι ένας από τους μεγάλους νικητές της χθεσινής βραδιάς, αποσπώντας το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και καθιστώντας εαυτόν τον πρώτο Γάλλο ηθοποιό στην ιστορία των βραβείων που τιμάται με το Χρυσό Αγαλματίδιο Α’ Ανδρικού Ρόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννημένος στις 19 Ιουνίου του 1972, ο 39χρονος Παριζιάνος ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο του στη γαλλική τηλεόραση το 1995 και στον κινηματογράφο το 2002, ενώ από το 2009 είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Αλεξάντρα Λαμί. Έχει ήδη δύο γιους από τον πρώτο του γάμο, ενώ η Λαμί έχει κι αυτή μία κόρη από προηγούμενό της γάμο.

Σαν γνήσιος Γάλλος που σέβεται τον εαυτό του γίνεται γοητευτικός άμα τη εμφανίσει του, καθώς μιλά τα απολύτως απαραίτητα αγγλικά με το γνήσιο γαλλικό αξάντ, ενώ ακόμα και το όνομά του παραπέμπει σε κάτι εξωτικό ή έστω «ανέμελο», καθώς η ακριβή μετάφραση του «Jean Dujardin» είναι «ο Γιάννης Του κήπου».

Όσο για το αν τελικά θα κάνει το μεγάλο βήμα να περάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, ο ίδιος δεν μοιάζει έτοιμος, λέγοντας κάθε φορά που είναι να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση: «Νομίζω ότι οι Γάλλοι θα νευριάσουν πολύ αν το κάνω. Βασικά, ελπίζω να νευριάσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης