Το πρώην αρχοντικό του τέως βασιλιάς της Ελλάδας, Κωνσταντίνου, πουλήθηκε έναντι 6 εκατομμυρίων λιρών κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω κορωνοϊού.

Το αρχοντικό, που εκτείνεται σε μία έκταση 880 τετραγωνικών μέτρων στο Χάμπστεντ, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την περιοχή Billionaire’s Row, όπου ζουν οι δισεκατομμυριούχοι, και αποτελούσε ένα μέρος όπου σύχναζαν τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όταν ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ εξορίστηκε από την Ελλάδα το 1967. Μάλιστα, ως νονός του πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο Κωνσταντίνος φιλοξενούσε τακτικά την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κτηματομεσιτικό γραφείο Glentree, που ειδικεύεται στο μάρκετινγκ πολυτελών ακινήτων, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ειδυλλιακό καταφύγιο διασημοτήτων. Ο Τρέβορ Αμπράχμσον δήλωσε: «Περνάς τη λίμνη Γουαϊτστόουν στο Χάμπστεντ και μπαίνεις σε έναν σουρεαλιστικό, βουκολικό κόσμο παραμυθιού, γεμάτο με κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους και πολλή πρασινάδα».

Περιγράφοντας το σπίτι λέει: «Ο χώρος ποτέ δεν ήταν θέμα σε αυτή την κατοικία, που εκτείνεται σε περισσότερα από 800 τετραγωνικά μέτρα, κάτι που θεωρείται πολύ καλό καθώς ο ελληνικός βασιλικός τρόπος ζωής χαρακτηριζόταν από ένα ευρύ οικογενειακό περιβάλλον, με ένα κοινωνικό δίκτυο της ελίτ και στρατό οικιακού προσωπικού για να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους. Γι’ αυτό εξάλλου υπάρχουν 13 κρεβατοκάμαρες-σουίτες, όπου ένας μικρός στρατός θα μπορούσε να χαθεί πολύ εύκολα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, πρώτος ξάδερφος του δούκα του Εδιμβούργου, και η σύζυγός του Άννα Μαρία, από τη Δανία, έφυγαν από την Αθήνα για τη Βρετανία και εγκαταστάθηκαν στο βόρειο Λονδίνο, αγοράζοντας ένα αρχοντικό 13 υπνοδωματίων στην άκρη του Hampstead Heath.

Εκεί μεγάλωσαν τα πέντε παιδιά τους, Αλεξία, Παύλο, Νικόλαο, Θεοδώρα και Φίλιππο, και συχνά δέχονταν επισκέψεις από την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τους νεαρούς πρίγκιπες στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ και η Άννα Μαρία έζησαν στο πολυτελές αυτό αρχοντικό για 46 χρόνια, προτού αποφασίσουν να μετακομίσουν οριστικά στην Ελλάδα το 2013. Το αρχοντικό, εκτός από τις 13 κρεβατοκάμαρες, διαθέτει εννέα μπάνια, αίθουσα υποδοχής, σαλόνι, γραφείο, ένα δωμάτιο κήπου, κουζίνα και σχεδόν μισό στρέμμα κήπο.

Εντός των τειχών του φιλοξενούνταν τα πιο εκθαμβωτικά πάρτι, σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες, οι οποίοι είπα: «Ακόμα και για τους πιο κλειστούς κύκλους, θα ήταν δύσκολο να ξεπεράσει κανείς τους επιφανείς καλεσμένους που ήταν καλεσμένοι σε μία από τις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης