Για μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση που τον ταλαιπωρεί -όπως ο ίδιος υποστηρίζει- μιλάει, σε συνέντευξή του στο GQ, ο χολιγουντιανός σταρ Μπραντ Πιτ. Ο 58χρονος ηθοποιός αποκάλυψε πως πάσχει από «προσωπαγνωσία», η οποία δεν του επιτρέπει να αναγνωρίζει ή να θυμάται πρόσωπα, ακόμη και από την ίδια του την οικογένεια.

Παρότι δεν έχει διαγνωστεί επίσημα με αυτή την πάθηση, ο Μπραντ Πιτ θεωρεί ότι πάσχει από αυτή την ασθένεια εδώ και χρόνια και μάλιστα μια σπάνια διαταραχή που κάνει τους ανθρώπους να μην αναγνωρίζουν πρόσωπα. Φοβάται πως οι άνθρωποι από το περιβάλλον του θα θεωρούν ότι είναι απόμακρος ή τους αποφεύγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανείς δεν με πιστεύει όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει την ίδια πάθηση», δήλωσε ο χολιγουντιανός σταρ στη συνέντευξή του στο GQ, και στη δημοσιογράφο Ottessa Moshfegh όταν εκείνη αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της πιστεύει ότι έχει ακριβώς την ίδια πάθηση. Επισήμανε, δε, ότι δυσκολεύεται να θυμηθεί ανθρώπους που συνάντησε είτε καιρό πριν, είτε μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα.

Η συγκεκριμένη πάθηση επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, δημιουργώντας στο πάσχον άτομο μεγάλη δυσκολία να αναγνωρίσει ακόμα και τους δικούς του ανθρώπους. Πολλοί άνθρωποι με την πάθηση αυτή δυσκολεύονται ακόμα και να αναγνωρίσουν την οικογένειά τους, τον σύντροφό τους ή και τους φίλους τους και προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να τους θυμούνται, όπως τον τρόπο με  τον οποίο περπατούν, τη φωνή τους ή το χτένισμά τους.

Η διαταραχή αυτή είναι συνήθως εκ γενετής και επηρεάζει τους πάσχοντες για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, σύμφωνα με το NHS. Αρκετές μελέτες εκτιμούν ότι ένα στα 50 άτομα πάσχει από προσωπαγνωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σε παλαιότερη δήλωση του στο Esquire το 2013, ο Μπραντ Πιτ είχε αναφερθεί ξανά στο πρόβλημά του, λέγοντας: «Τόσο πολλοί άνθρωποι με μισούν επειδή πιστεύουν ότι δεν τους σέβομαι. Κανείς δεν με πιστεύει. Δεν μπορώ να καταλάβω ένα πρόσωπο. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι δεν τους αποχωρίζομαι. Απλώς χρειάζομαι μια βοήθεια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης