Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζ.Κ.Ρόουλινγκ προσέφερε 1 εκατομμύριο λίρες για να βοηθήσει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και τους άστεγους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αφού ανάρρωσε κι η ίδια από τον ιό.

Η Βρετανίδα συγγραφέας ανέφερε πως τα χρήματα θα μοιραστούν στις φιλανθρωπικές οργανώσεις Crisis και Refuge, που βοηθούν τους άστεγους και τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπως πάντα, σε μια κρίση αυτού του είδους, οι φτωχότεροι και οι πιο ευάλωτοι πλήττονται σκληρότερα» έγραψε στο Twitter.

Η δωρεά γίνεται έναν μήνα αφότου η 54χρονη Ρόουλινγκ ανακοίνωσε πως ανέρρωσε ως πιθανό κρούσμα της Covid-19, έπειτα από ασθένεια δύο εβδομάδων.

Η χορηγία της Ρόουλινγκ είναι η τελευταία κατά σειρά δωρεά από κάποιον διάσημο στις προσπάθειες ανακούφισης από τις επιπτώσεις της πανδημίας που σαρώνει τις πλέον ευάλωτες κοινότητες, με τον ΟΗΕ να περιγράφει την ενδοοικογενειακή βία ως μια «πανδημία-φάντασμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Απρίλιο, το ίδρυμα Clara Lionel Foundation της διάσημης τραγουδίστριας Ριάνα ένωσε τις δυνάμεις του με το ίδρυμα Shawn Carter Foundation του Τζέι Ζι και τον CEO του Twitter Τζακ Ντέρσεϊ για να προσφέρουν το ποσό των 6,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε 11 οργανώσεις, ορισμένες εκ των οποίων βοηθούν θύματα ενδοοικογενειακής βίας και άστεγους.

 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης