Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι πρώτες εικόνες από τη βάπτιση του πρίγκιπα Λούις που γεννήθηκε πριν από 11 εβδομάδες. 

Ο μικρός πρίγκιπας, ο αδελφός του πρίγκιπας Τζορτζ και η αδελφή του πριγκίπισσα Σάρλοτ έφτασαν μαζί με γονείς τους στο βασιλικό παρεκκλήσι του St. James στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόντες στη βάπτιση ο πατέρας του Γουίλιαμ, ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, ο Πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, οι γονείς της Kέιτ, τα αδέλφια της και οι έξι νονοί του Λούις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μικρός πρίγκιπας βαφτίστηκε με νερό από τον ποταμό Ιορδάνη, όπως και τα αδέλφια του.

Ο Λούις γεννήθηκε στις 24 Απριλίου του 2018 και είναι ο πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου και έβδομο δισέγγονο για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Το φόρεμα της βάφτισης του μικρού πρίγκιπα είναι το ίδιο με αυτό που φόρεσαν στη βάπτισή τους και τα δύο αδέλφια του, ο Τζορτζ και η Σάρλοτ. Πρόκειται για κόπια του φορέματος της Πριγκίπισσας Βικτόρια με μετάξι και δαντέλα. Το αυθεντικό χρησιμοποιήθηκε για 163 χρόνια, σε όλες τις βασιλικές βαφτίσεις, μέχρι που έγινε ακατάλληλο για χρήση το 2004 και αντικαταστάθηκε με ένα ακριβές αντίγραφο, το οποίο φόρεσε πριν από δυο χρόνια και ο Πρίγκιπας Γεώργιος.

Μετά την τελετή, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ θα παραθέσουν μια μικρή δεξίωση στο Clarence House όπου στους καλεσμένους θα προσφερθεί τούρτα, ίδια με αυτή που προσφέρθηκε στον γάμο τους το 2012.

Φωτογραφίες: dailymail.co.uk

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης