Με αφορμή τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη και το Bullying, που βίωνε καθημερινά στο σχολείο συγκεντρώσαμε τους διάσημους που έχουν πέσει θύματα σχολικού εκφοβισμού.

Το Bullying αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα αφού πολλά παιδιά δέχονται σωματική ή λεκτική βία ή το συνδυασμό και των δύο, χωρίς λόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ο Τομ Κρουζ ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες στον πλανήτη, όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως ο Tομ είχε μία δύσκολη παιδική ηλικία. Τον ηθοποίο είχαν εκφοβίσει σε 15 διαφορετικά σχολεία επειδή ήταν δυσλεκτικός… 

H Kέιτ Γουίνσλετ μπορεί να είναι μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς του Χόλιγουντ όμως όπως έχει αποκαλύψει στο περιοδικό Marie Claire είχε πέσει θύμα bullying στο σχολείο επειδή ήταν παχουλή. Κάποτε μάλιστα την είχαν κλειδώσει μέσα σε μια ντουλάπα. Κατά διαστήματα η Κέιτ λέει πως ακόμη και τώρα νιώθει σαν το κορίτσι με τις ανασφάλειες που ήταν τότε ενώ θυμάται πως της είχαν δώσει στο σχολείο το παρατσούκλι Blubber (που σημαίνει λίπος). Αλλά όπως λέει η διάσημη ηθοποιός χαρακτηριστικά, ποιος γελάει τώρα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Τα σκληρά κορίτσια του σχολείου δεν πήγαιναν και πολύ την Μάιλι Σάιρους όπως έχει αποκαλύψει η ίδια. Μια φόρα μάλιστα όπως είπε την έκλεισαν στο μπάνιο και  εκείνη ήταν παγιδευμένη. Χτυπούσε δυνατά την πόρτα της τουαλέτας με τις γροθιές της και κανείς δεν πήγε να την βγάλει έξω. Μετά από μια ολόκληρη ώρα που έμεινε κλεισμένη εκεί μέσα, την έβγαλαν έξω.


Μπορεί τα κορίτσια τώρα να τον θέλουν σαν τρελές, αλλά ο Ρόμπερτ Πάτινσον είχε πέσει θύμα bullying ως έφηβος. Όπως έχει αποκαλύψει ο ηθοποιός τον είχαν δείρει πολύ όταν ήταν πιο μικρός. Λέει πως μπορεί να ήταν λιγάκι χαζούλης όταν ήταν μικρός αφού πάντα πίστευε πως ήταν μια επίθεση που δεν είχε προκαλέσει ο ίδιος.


Η Τζέσικα Άλμπα έχει παραδεχτεί: «Με εκφόβιζαν τόσο άσχημα που ο πατέρας μου συνήθιζε να με πηγαίνει στο σχολείο για να μην μου επιτεθούν» αποκάλυψε, προσθέτοντας ότι ως παιδί δεν είχε τις πολυτέλειες που είχαν άλλα παιδιά: «Έτρωγα το γεύμα μου στο γραφείο του ιατρείου έτσι ώστε να κάθομαι μαζί με τα άλλα κορίτσια. Εκτός από το ότι ήμουν μιγάς, οι γονείς μου δεν είχαν χρήματα. Έτσι δεν είχα ποτέ τα καλά ρούχα ή την ωραία σχολική τσάντα».


Από τις Ελληνίδες όμως και η Έλενα Παπαρίζου δεν είχε διστάσει μπροστά στην κάμερα κιόλας να δηλώσει :«Είχα υποστεί bullying πολύ πιο μικρή .Το bullying είναι κάτι που δεν συμβαίνει μόνο στα νέα παιδιά. Τα παιδιά κάνουν αυτά που βλέπουν από τους μεγάλους. Το bullying ξεκινάει από τους μεγάλους λοιπόν και έτσι μαθαίνουν τα παιδιά να έχουν αυτή τη νοοτροπία».


Από τις πρώτες που μίλησαν για αυτή την άσχημη εμπειρία ήταν και η Μαίρη Συνατσάκη. Η παρουσιάστρια, που είχε αφιερώσει και χορογραφία της στο εν λόγω θέμα κατά την περσινή της συμμετοχή στο «Dancing with the stars», έχει παραδεχτεί ότι στα εφηβικά της χρόνια βίωσε το bullying από μία ομάδα συμμαθητριών της που την ακολουθούσαν και την κορόιδευαν σχεδόν παντού.

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου καταγγέλλει και δημόσια την δική της τραυματική εμπειρία ως θύμα σκληρού bullying που την σημάδεψε για πάντα.
«Ήταν τραυματικό αυτό που βίωσα στο σχολείο. Εκτός από το ρατσισμό των παιδιών, που λόγω του ότι είχα έρθει από το Καζακστάν, θεωρούσαν πως είμαι ξένη και όχι Ελληνίδα, ένα κομμάτι bullying που αντιμετώπιζα είχε ως στόχο τα ρούχα μου. Επειδή το δημοτικό ήταν πολύ κοντά στο σπίτι μου, πήγαινα μόνη μου. Θυμάμαι πολύ έντονα μια μέρα που με είχαν περικυκλώσει έξι παιδιά με άσχημη διάθεση. Τρομοκρατήθηκα και άρχισα να τρέχω. Για καλή μου τύχη δεν με κυνήγησαν. Ήταν πολύ τραυματικό».


Ο Άρης Πλασκασοβίτης ήταν σοκαριστικός στην εξομολόγηση του: «Ήμουν κλεισμένος στον εαυτό μου. Δεν μιλούσα ούτε καν στους γονείς μου. Οι συμμαθητές μου στο σχολείο με κορόιδευαν. Δεν μιλούσα ούτε καν στη μαμά μου ή στον μπαμπά μου. Έκανα ψυχανάλυση γιατί δεχόμουν πολύ άγριο bullying στο σχολείο μέχρι και την τρίτη γυμνασίου. Ήμουν από τα παιδιά που τα έριχναν στον κάδο. Περπατούσα κι έτρωγα καρπαζιές.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης