Ο Γιάννης Μπέζος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Τηλέραμα μίλησε για την τηλεόραση, τη μυθοπλασία και τη Ρένια Λουιζίδου.

Για το «ναι» στη σειρά έπαιξε ρόλο το ότι θα προβάλλεται από την ΕΡΤ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν κρίνω έτσι τα πράγματα. Δεν με ενδιαφέρει το μέσο όπου θα προβληθεί μια δουλειά. Με ενδιαφέρουν όμως το κείμενο, να έχει έντιμη ματιά, να μην “υποδύεται” κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι, αλλά και οι συνθήκες. Να γίνονται οι δουλειές με αρχοντιά και όχι με μιζέρια».

Στα «Ξένα χέρια» πώς γίνονται;

«Εδώ υπάρχουν πολλοί ρόλοι και κάθε ρόλος έχει ένα κύρος. Δεν είναι έτσι “πεταμένος” για να λειτουργεί συμπληρωματικά… Πρόκειται για μια κωμωδία που δεν είναι μόνο οικογενειακή και δεν είναι μόνο κωμωδία. Έχει και κάποια… μινόρε. Δεν θα τα πω ακριβώς δραματικά, αλλά όπως είναι η ζωή μας: έχει απ’ όλα! Επίσης δεν έχει αστεία στοιχεία παραταγμένα απλώς για να προξενούν γέλιο. Όλα γίνονται με μια γλυκύτητα, που δημιουργεί ευφροσύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δύσκολη εποχή μας χρειάζεται παραπάνω ευφροσύνη;

«Κάνω 42 χρόνια αυτή τη δουλειά και όλο αυτό ακούω: ότι χρειάζεται περισσότερο γέλιο. Φαίνεται, κάποιοι στη ζωή τους δεν έχουν γελάσει καλά… Μα πρόκειται για μια φυσική ανάγκη. Υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να νιώθει ευφορία;»

Μήπως στην εποχή της καραντίνας χρειαζόμαστε περισσότερο γέλιο;

«Δεν βαριέστε, όχι… Για μένα άλλα είναι τα προβλήματα του “κλεισίματος”. Είναι πιο ουσιαστικά από το “θέλουμε να ξεσκάσουμε”. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δοκιμάστηκαν επαγγελματικά, αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις».

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης