Από τον Πέτρο Στεργίου

Άνοιξε προ ημερών το ιστορικό καφενεδάκι της Δεξαμενής και πολλοί είναι εκείνοι που ελπίζουν να αναβιώσει τις μεγαλειώδες στιγμές του παρελθόντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποτε, υπήρξε σημείο συνάντησης για λογοτέχνες – Βάρναλης, Σουρής, Παπαδιαμάντης, Καζαντζάκης – όλοι τους πιστοί θαμώνες του καφενέ. Φανταστείτε ότι η μοναδική φωτογραφία του Αλέξη Παπαδιαμάντη έχει τραβηχτεί στο εν λόγο καφέ!

Στη συνέχεια πέρασε διάφορα στάδια με τους εκάστοτε λογοτέχνες κάθε εποχής και γενικότερα τους πιο ψαγμένους να ανεβαίνουν στο καφέ για να εμπνευστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα.

Όπως μας είπε και κάτοικος της περιοχής «oι πάντες έχουν περάσει από εδώ, πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν κλειστό. Φήμες θέλουν τον Δήμο Αθηναίων που διαχειρίζεται το χώρο να ζητούσε υπέρογκο ενοίκιο. Προφανώς η οικονομική κρίση τους έπεισε να καταλάβουν ότι δεν είναι εποχή για υπερβολές, και συμφώνησαν να λειτουργήσει και πάλι – μάλλον με λογικό μίσθιο.

Έτσι λοιπόν, το καφέ της Δεξαμενής, που είναι γνωστό στους πιο παλιούς, ως «νηπιαγωγείο – μπαρ- γηροκομείο», τώρα φιλοδοξεί να γίνει και πάλι στέκι από το πρωί με καφέ μέχρι το βράδυ με ουζάκια και μεζέδες.

Στην ομάδα των ιδιοκτητών, ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, ο γυμναστής και personal trainer Αργύρης Ζέρμας και ο δραστήριος και πετυχημένος επιχειρηματίας χώρων εστίασης και νυχτερινών κέντρων Νεκτάριος Νικολόπουλος, γνωστός και ως σύζυγος της τηλεπερσόνας, Κατερίνα Λάσπα, ο οποίος και θα έχει το γενικό πρόσταγμα.

Η διακόσμηση λιτή, οι τιμές λογικές και μαθαίνουμε ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να αναβιώσουν την παλιά διανοουμενίστικη ατμόσφαιρα. Καλές δουλειές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης