Δώρα Χρυσικού: «Όταν έμαθα για τον καρκίνο, με άνοιξαν από πάνω μέχρι κάτω»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021, 15:00
Δώρα Χρυσικού: «Όταν έμαθα για τον καρκίνο, με άνοιξαν από πάνω μέχρι κάτω»

Η Δώρα Χρυσικού έδωσε συνέντευξη στο «7 Μέρες Tv» και περιέγραψε τη μάχη της με τον καρκίνο.

Μέσα στην πανδημία περάσατε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία σας ,όταν διαγνωστήκατε με καρκίνο. Από πού αντλείτε δύναμη;

Από τον εαυτό μου. Από τη μάνα μου, την αδερφή μου, τους φίλους μου, από τον σύντροφό μου. Μου ήρθε αυτή η ασθένεια στη ζωή μου και πρέπει να τη διαχειριστώ, να την αντιμετωπίσω. Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο, με πήγαν αμέσως στο χειρουργείο και με άνοιξαν από πάνω μέχρι κάτω. Έχω στο σώμα μου μια μεγάλη τομή. Μετά πέρασα στις χημειοθεραπείες - έπεφταν τα μαλλιά μου, οι βλεφαρίδες μου, τα φρύδια μου. Τώρα που τελείωσαν οι χημειοθεραπείες, βλέπω ξανά τα μαλλιά να βγαίνουν. Όταν έκανα χημειοθεραπείες, είπα στον εαυτό μου: «Μια εβδομάδα τον μήνα θα είναι δύσκολα για εσένα και οι άλλες θα είναι καλές. Δεν θα ορίσουν τη ζωή σου ούτε τη δουλειά σου, οι χημειοθεραπείες». Και, φυσικά, έχω συναίσθηση του τι έχει συμβεί, πως δεν θα κάνω παιδιά. Και βέβαια έκλαψα, πόνεσα και ξέσπασα, αλλά μετά τις χημειοθεραπείες.

Πριν από τον καρκίνο ήμουν ένας άνθρωπος χωρίς υπομονή και ψυχραιμία. Και όμως, όταν εκδηλώθηκε η αρρώστια, έκανα τα πάντα, τις χημειοθεραπείες, τις δύο εγχειρήσεις μου, με υπομονή και ψυχραιμία. Όταν διαγνώστηκα με καρκίνο, θυμάμαι, πηγαίναμε με το αυτοκίνητο βόλτα στο εξοχικό μας, στο Καπανδρίτι, και παρατήρησα για πρώτη φορά τη διαδρομή. Πλέον, ξέρω δέντρο προς δέντρο τον δρόμο, τον κήπο μας, εκεί που νιώθουμε ως οικογένεια όμορφα, στη φύση, στο εξοχικό μας.

Δείτε τη συνέχεια της συνέντευξης στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021, 15:12