Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να αποκηρύξει κάθε νέο σχέδιο εποικισμού ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους παλαιστίνιους ηγέτες.

Όμως ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε το αίτημα αυτό, το οποίο ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δήλωσα ξεκάθαρα στον πρόεδρο (του Ισραήλ Σιμόν) Πέρες σήμερα το πρωί και το απόγευμα στον πρωθυπουργό ότι πρέπει να αποκηρύξουν οποιοδήποτε νέο σχέδιο εποικισμού», δήλωσε ο Μπαν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Νετανιάχου.

«Διατηρώ την ελπίδα ότι θα συνεχιστούν οι άμεσες και συχνές συναλλαγές μεταξύ των δύο πλευρών”, πρόσθεσε αναφερόμενος στις “διερευνητικές συναντήσεις» που πραγματοποιήθηκαν στην Ιορδανία τον Ιανουάριο μεταξύ αντιπροσωπειών του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

«Η επιτυχία των συζητήσεων στο Αμάν είναι προς όφελος τόσο των Ισραηλινών, όσο και των Παλαιστινίων», υπογράμμισε ο Μπαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης