Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Παρασκευή ότι ο αντίπαλος του για το Λευκό Οίκο, Μιτ Ρόμνεϊ πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το αν εργάστηκε για την Bain Capital για μεγαλύτερο διάστημα από ότι έχει μέχρι τώρα αναφέρει.

Ο Ρόμνεϊ έχει πει ότι έφυγε από την επιχείρηση το 1999, όταν επιλέχθηκε να ηγηθεί των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σόλτ Λεικ Σίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, η εφημερίδα «Boston Globe» έγραψε την Πέμπτη ότι δημόσια έγγραφα δείχνουν ήταν ακόμα καταχωρημένος ως ανώτατος αξιωματούχος στην Bain Capital για άλλα τρία χρόνια, έως το 2002.

Επικαλούμενη έγγραφα της κεφαλαιαγοράς η εφημερίδα σημειώνει ότι ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων παρέμεινε «μοναδικός μέτοχος της Bain Capital, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, και διευθύνων σύμβουλος μέχρι το 2002.

Αν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έφυγε όπως δήλωσε από την Bain Capital το 1999 δεν είναι ως εκ τούτου υπεύθυνος για την πτώχευση της εταιρείας και τις απολύσεις που ακολούθησαν.
Το ζήτημα έχει αναχθεί σε ένα από τα κυρίαρχα της προεκλογικής περιόδου με το επιτελείο του Ομπάμα να το χρησιμοποιεί για να αμφισβητήσει το ιστορικό του Ρόμνεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τελικά ο κ. Ρόμνεϊ νομίζω, θα πρέπει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα γιατί αν φιλοδοξεί να είναι πρόεδρος ένα από τα πράγματα που μαθαίνεις είναι, να είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου» είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό σταθμό ABC.

Επικαλούμενη έγγραφα της κεφαλαιαγοράς η εφημερίδα Boston Globe σημειώνει ότι ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων παρέμεινε μοναδικός μέτοχος της Bain Capital πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, και διευθύνων σύμβουλος μέχρι το 2002.

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί καταλαβαίνουν ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι υπεύθυνος για ότι κάνει η εταιρεία» δήλωσε ο Ομπάμα.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης