Την άποψη ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα Βαλκάνια απέδειξαν ότι μπορούν να βρουν λύσεις σε σύνθετα και δύσκολα προβλήματα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας πριν από λίγο στο κεντρικό πάνελ του πρώτου “Prespa Forum Dialogue” (Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών) που διεξάγεται στην πόλη Οχρίδα.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ακόμη ότι στη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός της χώρας του, είχε την ευκαιρία μέχρι τώρα να ανακοινώσει «θετικές» ειδήσεις, όμως η ποιο θετική ίσως είδηση ήταν όταν ανακοίνωσε στο λαό της χώρας του την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας σημείωσε ότι με την υπογραφή της Συμφωνίας άνοιξε ο δρόμος για την ευρωατλαντική προοπτική της χώρας του, η οποία τον Μάρτιο του 2020 έγινε και επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ.

Στο ίδιο πάνελ μίλησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στη Βόρεια Μακεδονία, Αλί Αχμέτι, ο επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλασίο της συμμετοχής του στο Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών είχε συνάντηση και με τον Φίλιπ Ρίκερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης