Χωρίς διακοπές οι μισοί Ιταλοί λόγω κρίσης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012, 12:54
Χωρίς διακοπές οι μισοί Ιταλοί λόγω κρίσης
Η οικονομική κρίση θα στερήσει φέτος από τους Ιταλούς την απόλαυση των διακοπών, καθώς το 54% του πληθυσμού αδυνατεί να αποδράσει, έστω και για λίγες ημέρες, σύμφωνα με μια έρευνα της εταιρείας Amadeus Ιtalia, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Ιταλών ξενοδόχων, Federalberghi.

Από το 46% των πολιτών που πρόκειται να αξιοποιήσει την άδειά του, ελάχιστοι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό: το 79% από αυτή την ομάδα του στατιστικού δείγματος δήλωσε ότι θα μείνει εντός συνόρων.

«Είναι μια ακριβής φωτογραφία της σημερινής κατάστασης της χώρας, λόγω, κυρίως, της οικονομικής κρίσης» δηλώνει ο υπεύθυνος της Federalberghi, Μπερναμπό Μπόκα.

Το 32% των Ιταλών που λέει ότι θα πάει διακοπές, θα προσπαθήσει να αποφύγει το εστιατόριο, μαγειρεύοντας στο δωμάτιο ή στο ξενοδοχείο ή αγοράζοντας σάντουιτς. Πέρυσι, το ανάλογο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 19%.

Συγκεκριμένα, μειώνεται αισθητά το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θα επισκεφθούν τις παραδοσιακές πιτσαρίες, ενώ το 5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι «θα προσπαθήσει να φιλοξενηθεί από φίλους και συγγενείς».

Σε ό,τι αφορά στους κύριους προορισμούς εκτός Ιταλίας, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τουρισμού Fiavet, της περιφέρειας της Ρώμης, Αντρέα Κοστάντσο, δηλώνει ότι «η Αίγυπτος σημειώνει κάμψη, τα ποσοστά της Ελλάδας σίγουρα δεν αυξάνονται λόγω και του φόβου για τυχόν απεργίες, ενώ πολλοί Ιταλοί φέτος πρόκειται να προτιμήσουν τα ισπανικά θέρετρα».

Τέλος, το 19% όσων προτίθενται να αποδράσουν από τις πόλεις έκανε κράτηση μέσω Διαδικτύου.

Το 9% χρησιμοποίησε ιστότοπους διαφόρων τουριστικών γραφείων και εταιρειών μόνον για την επιλογή των μέσων μεταφοράς και το 10% για να «κλείσει» το σύνολο του τουριστικού πακέτου.

Επιμέλεια: Κώστας Αργυρόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012, 14:04