Χονγκ Κονγκ: Ανοίγουν και πάλι τα μπαρ, οι πισίνες και τα θεματικά πάρκα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020, 13:29
Χονγκ Κονγκ: Ανοίγουν και πάλι τα μπαρ, οι πισίνες και τα θεματικά πάρκα

Το Χονγκ Κονγκ θα ανοίξει εκ νέου τα μπαρ, τις πισίνες και τα θεματικά πάρκα από την Παρασκευή, καθώς χαλαρώνει τους περιορισμούς μετά τα τεστ για κορωνοϊό στα οποία υπέβαλε σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που οργανώθηκε από την κινεζική κυβέρνηση, και τα οποία εντόπισαν μόλις 42 κρούσματα.

Η ανακοίνωση από την υπουργό Υγείας Σοφία Τσαν έγινε λίγες ημέρες μετά το εκ νέου άνοιγμα γυμναστηρίων και χώρων ψυχαγωγίας και την αύξηση του αριθμού των ατόμων σε συναθροίσεις σε τέσσερις.

Η απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των τεσσάρων παραμένει σε ισχύ, όπως εξάλλου και η απαγόρευση της χρήσης των δημόσιων παραλιών καθώς οι Αρχές συνιστούν προσοχή.

Το Χονγκ Κονγκ έχει καταγράψει 4.976 κρούσματα του ιού, ο οποίος εμφανίστηκε στην κεντρική Κίνα στο τέλος του περασμένου χρόνου, και 101 θανάτους.

Η χαλάρωση των μέτρων έγινε μετά τη μαζική εξέταση 1,8 εκατομμυρίου ανθρώπων -σχεδόν ένα τέταρτο του πληθυσμού του Χονγκ Κονγκ- και τον εντοπισμό μόλις 42 κρουσμάτων, περιλαμβανομένων πέντε κρουσμάτων από ιχνηλάτηση.

Τα νέα ημερήσια κρούσματα έχουν μειωθεί σε μονοψήφιο ή διψήφιο αριθμό, από τριψήφιο που ήταν τον Ιούλιο, και σήμερα δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα στην κοινότητα.

Οι πισίνες στο Χονγκ Κονγκ θα πρέπει να λειτουργούν στο μισό της χωρητικότητάς τους, ενώ οι χώροι εστίασης, περιλαμβανομένων των παμπ, θα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα.

Τα δύο θεματικά πάρκα της πόλης -το Ocean Park και η Ντίσνεϊλαντ- επίσης θα ανοίξουν την Παρασκευή μαζί με τα συνεδριακά κέντρα.

Η Hong Kong Disneyland είχε κλείσει για δεύτερη φορά φέτος στις 15 Ιουλίου εξαιτίας του κορωνοϊού και αφού είχε ανοίξει εκ νέου τον Ιούνιο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020, 13:41