Περίπου 2.500 πυροσβέστες, αστυνομικοί και στρατιώτες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης επιζώντων από τις φονικές κατολισθήσεις που έπληξαν τη Χιροσίμα. Ο μέχρι τώρα απολογισμός κάνει λόγο για 39 νεκρούς (ένας αριθμός που οι αρχές φοβούνται ότι θα αυξηθεί) και επτά αγνοούμενους, ενώ περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο σε δημόσιους χώρους, σε αυτή την ιστορική πόλη της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας.

Οι κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη Χιροσίμα το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων. Μέσα σε τρεις ώρες -όπως ανέφεραν οι ειδικοί- έπεσαν περισσότερα από 200 χιλιοστά βροχής, ένας όγκος νερού που υπό ομαλές πέφτει συνήθως στο διάστημα ενός μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επίσημες ιαπωνικές αρχές αναγνωρίζουν ότι άργησαν να επέμβουν και να ζητήσουν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ειδικά σε περιοχές κοντά σε λόφους όπου και έγιναν οι μεγαλύτερες καταστροφές. Ο δήμαρχος της Χιροσίμα Καζούμι Ματσούι παραδέχθηκε ότι οι αρχές εξέδωσαν εντολή εκκένωσης των περιοχών ενώ είχε συμβεί η καταστροφή.

Διαβάστε επίσης: Ιαπωνία: Φονικές πλημμύρες στη Χιροσίμα
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014, 09:10

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης